Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καταγράφει την αρχιτεκτονική κληρονομιά μας

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Πιερίαςts

Την καταγραφή των κτιρίων που αποτελούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Κατερίνης, έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Πιερίας. Στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ο ΣΑΔΑ ζητά την συμβολή επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφουν, οι οποίοι μέσα από το φακό τους, έχουν αποτυπώσει κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Στόχος της προσπάθειας, είναι η φωτογραφική αποτύπωση των παλαιών κτιρίων «νεοκλασικής αρχιτεκτονικής» και η πραγματοποίηση έκθεσης με θέμα τα αντιπροσωπευτικά κτίρια κάθε περιοχής της πόλης μας έως και τη δεκαετία του ’70.
Παράλληλα, θα ξεκινήσει προσπάθεια δημιουργίας λευκώματος που θα περιλαμβάνει το σύνολο των κτιρίων που θα αποτυπώσουν την ταυτότητα κάθε περιοχής, ώστε να διασωθούν στο μέλλον έστω και φωτογραφικά. Το έργο έχει αναλάβει η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από αρχιτέκτονες μηχανικούς της Κατερίνης- μέλη του ΣΑΔΑΣ.
Με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογραφική αποτύπωση των κτιρίων ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφους της Κατερίνης ώστε να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας και να βοηθήσουν με τη γνώση και το ταλέντο τους στη σωστή ολοκλήρωση της προσπάθειας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέχρι 15 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα 6977014419 (Βίκη Μανιάτη), 6974923846 (Κατερίνα Χανδόλια) ή στο mail του ΣΑΔΑΣ sadaspierias@gmail.com