Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στην τελική ευθεία

Στο ΣτΕ το Σχέδιο του ΠΔ για τον Όλυμπο15-%ce%bc%ce%b1%ce%b9-2016-%cf%80%cf%81%ce%b9%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%ce%bf%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-2

Στην τελική ευθεία, φαίνεται να μπαίνει η υπογραφή του (πολυπόθητου) Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον βουλευτή Πιερίας Χάρη Τζαμακλή.

Οι προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως φαίνεται και από την απάντηση του κ. Τσιρώνη, σε σχετική ερώτηση που είχαν υποβάλλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ολοκληρώσει τη διαδικασία και (επιτέλους) να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που «σέρνεται» από υπουργό σε υπουργό, εδώ και δεκαετίες.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Τζαμακλής, υποστηρίζει: «Στο στάδιο διαβίβασής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Ολύμπου, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή, την οποία συνυπέγραψαν είκοσι ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη θεσμική θωράκιση του Εθνικού Δρυμού.
Αναφορικώς με τον κίνδυνο απένταξής του από το πρόγραμμα της UNESCO «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» (ΜΑΒ/UNESCO), σύμφωνα και με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο Υπουργός απάντησε ότι «ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου πρόκειται να υποβάλει σύντομα και εμπρόθεσμα προς την αρμόδια Επιτροπή της UNESCO απάντηση επί των παρατηρήσεών της.»
Στην απάντησή του το ΥΠΕΝ υπογραμμίζει πως «θεωρεί τις ανησυχίες των βουλευτών εύλογες και δικαιολογημένες και καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση ενός ακόμα χρονίζοντος επί πολλά έτη, προβλήματος που αφορά την ελλιπή θεσμική θωράκιση των περιοχων της χώρας που τελούν υπό καθεστώς προστασίας.»