Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας καταδικάζουν την επίθεση στους συνταξιούχους

1

Με κοινή ανακοίνωση το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας και το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Πιερίας καταγγέλλουν την βάρβαρη, όπως την χαρακτηρίζουν, επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους που διαδήλωναν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον Πρωθυπουργό, για όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί σε όλα τους τα δικαιώματα.

«Για εμάς, την ευθύνη για τη βάρβαρη επίθεση την φέρει αποκλειστικά και ακέραια η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός», αναφέρει η ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας πως «οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων και κατηγοριών, ενωμένοι, δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ότι μας έχει περικοπεί.»
Ο αγώνας των συνταξιούχων συνεχίζεται με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Πρώτη τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων παίρνει η Πελοπόννησος και η Κρήτη σήμερα, η Ήπειρος αύριο Πέμπτη, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα στις 7 Οκτωβρίου, η Μακεδονία στις 12 του μήνα «με ραντεβού όλων των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη» και η Θράκη στις 13 Οκτωβρίου.
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας, τονίζει οτι συμμετέχουν στους αγώνες μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους «για τα νέα μέτρα που τους ετοιμάζουν όπως είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι απολύσεις, τα ελαστικά ωράρια και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία.»
Τέλος απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να μετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων έτσι ώστε «όλοι μαζί να καταγγείλουμε τη βάρβαρη επίθεση της Κυβέρνησης σε βάρος μας και από κοινού να αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.»