Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Μια γιορτή, ένας θεσμός για την πόλη

Ο Σάββας Χιονίδης για το Τρέχω για την Κατερίνη

1

Όλη η πόλη, οι κάτοικοί της και πολλοί επισκέπτες, είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές ή απλά ως θεατές συμμετείχαν στη μεγάλη αθλητική, πολιτιστική γιορτή – θεσμό «Τρέχω για την Κατερίνη 2016», που διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 02 Οκτωβρίου.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο αγώνας ήταν και φέτος ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης και πραγματοποιήθηκε σε μία ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς διαδρομή. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ είναι πράγματι μια γιορτή, ένας θεσμός για την πόλη. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία. Μεγάλη και αξιομνημόνευτη είναι επίσης και η συμμετοχή και συνδρομή των εθελοντών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι «ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος. Ο αθλητισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός, απομακρύνουν το γκρίζο και αποτελούν κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες και στο Δήμο μας αποδεικνύουμε διαχρονικά ότι είναι πρώτη προτεραιότητα».
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος, ενώ παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κουρσιουμπάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Αθανάσιος Μαντζούκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
1800 δρομείς, αριθμός – ρεκόρ, άτομα όλων των ηλικιών, δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, ο οποίος ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα εορτασμού των 104 χρόνων ελεύθερης πόλης και περισσότεροι από 1500 έφτασαν στο νήμα του τερματισμού. Συμμετείχαν δρομείς όχι μόνο από την Πιερία, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, από περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Ημαθία, η Πέλλα, η Λάρισα, η Αθήνα, η Κοζάνη, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Πελοπόννησος κ.α. Τον αγώνα και φέτος άνοιξε καταχειροκροτούμενη η ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, καθώς και η ομάδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι: Παναγιώτης Γραμμένος (ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Παπαλεξίου (ΣΔΥ Βόλου), Αλέξανδρος Γελαδάρης (ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»)
Στην κατηγορία των γυναικών οι: Ελένη Κοζανίτη (Αρχέλαος Κατερίνης), Αλεξάνδρα Σουλιώτου (ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»), Αγγελική Αγαθαγγελίδου (ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»)
Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» και όπως αποδείχτηκε ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η διαδρομή επιτηρήθηκε με ασφάλεια από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εξοχής, τον ΜΑΟ Κατερίνης, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης. Tην ευθύνη ροής της ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη. Παράλληλα, τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό λειτούργησαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Την εξέλιξη του αγώνα παρακολούθησαν οι ιατροί, Ηρακλής Τσανικίδης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο ορθοπεδικός Στυλιανός Ξειδάκης. Σε καίριο σημείο της αγωνιστικής διαδρομής βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, συνέδραμαν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, της Τ.Κ. Μοσχοχωρίου, του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016» έδωσαν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.