Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μισή… λύση

Συνάντηση Πιερικής αντιπροσωπείας στο υπουργείο για το Αστυνομικό Τμήμα Κολινδρού 1

Αμετακίνητο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού. Αντιπροτείνει την ίδρυση Κινητής Αστυνομικής Μονάδας με ωράριο… δημοσίου!

 

Το αίτημα για παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού, μετέφερε Πιερική αντιπροσωπεία στον Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την βουλευτή Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, το Δήμαρχο Βαγγέλη Λαγδάρη και τον δημοτικό σύμβουλο Πύδνας-Κολινδρού Δημήτρη Ζαφείρη

 

Κατά τη συνάντηση, ο Βαγγέλης Λαγδάρης έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού αναπτύσσοντας λεπτομερώς όλα τα επιχειρήματα και τους λόγους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, συνηγορούν στην αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του εν λόγω τμήματος. Ο κ. Λαγδάρης, έκανε εκτενή αναφορά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα επιχειρήματα παραμονής του Τμήματος στον Κολινδρό.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης αναγνώρισε τη βασιμότητα των επιχειρημάτων κατανοώντας τις θέσεις του Δήμου για την ανησυχία των κατοίκων από την απουσία αστυνόμευσης και την αποψίλωση της Δ.Κ. Κολινδρού από μια κρίσιμη υπηρεσία, ωστόσο υποστήριξε πως πολιτική του Υπουργείου είναι να υφίσταται σε κάθε Δήμο και ένα Αστυνομικό Τμήμα.

Απέναντι στο επίμονο αίτημα του Δημάρχου και στην επιχειρηματολογία του πως δεν υπάρχει οικονομικό κόστος από τη λειτουργία του Α.Τ. Κολινδρού, ο Γραμματέας του Υπουργείου, υποχώρησε μερικώς αφού δεσμεύθηκε στην ίδρυση μόνιμης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ)  με έδρα την Δ.Κ Κολινδρού. Η συγκεκριμένη μονάδα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, μπορεί να περιλαμβάνει παρουσία Τοπικού Αστυνόμου στο κτίριο, αλλά με ωράριο δημόσιων υπηρεσιών και ρόλο κυρίως την εξυπηρέτηση πολιτών, όπως έκδοση Ταυτοτήτων, περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων, διενέξεων και μηνύσεων.

Από τη συνάντηση προέκυψε η πρόθεση του Υπουργείου για παραχώρηση του υπάρχοντος κτιρίου στον Δήμο για την αξιοποίησή του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση στην οποία κατέληξε η Πιερική αντιπροσωπεία και ο Γραμματέας του Υπουργείου, θα αξιολογηθεί στην πράξη και αν δεν καλύπτεται επαρκώς η Αστυνόμευση της περιοχής, το θέμα θα επανεξεταστεί, σε νέα συνάντηση.