Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μ.Ε.Θ. ημών… προσεχώς;

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αποτελεί ένα χρόνια αίτημα των κατοίκων της Πιερίας, εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια, από τότε δηλαδή που το Νοσοκομείο Κατερίνης, μετεγκαταστάθηκε στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο.

Έξι χρόνια ακριβώς μετά την μεταφορά του Νοσοκομείου στο στις νέες εγκαταστάσεις, οι πληροφορίες για λειτουργία της υπερσύγχρονης ΜΕΘ του Νοσοκομείου φαίνεται οτι είναι πιο κοντά από ποτέ, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και εφόσον υλοποιηθεί με ακρίβεια το πλάνο που έχουν θέσει το Υπουργείο Υγείας, οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, υπήρξε (μια ακόμη) συνάντηση των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου ουσιαστικά δρομολογήθηκε η διαδικασία λειτουργίας της ΜΕΘ.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (αν όλα πάνε κατ’ ευχήν) θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2016. Μπορεί η λειτουργία της να μην είναι σε πλήρη ανάπτυξη (λειτουργία και των 11 κλινών) αλλά σίγουρα 4 κλίνες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίνοντας μια μικρή ανάσα στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της χώρας μας σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, οτι έχει λυθεί το πρόβλημα που αφορά τον Διευθυντή της Μονάδας (ο οποίος ανλαμβάνει ουσιαστικά να «στήσει» τη λειτουργία της), ενώ οι υπόλοιπες θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, θα αντιμετωπιστούν με μετατάξεις, μιας και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από γιατρούς άλλων νοσοκομείων.
Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται, αυτό θα καλυφθεί από το υπάρχουν προσωπικό του Νοσοκομείου.
Τέλος, να σημειωθεί οτι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη δοθεί εντολή στη διοίκηση του Νοσοκομείου, να προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, περιλαμβάνοντας και τις δαπάνες που απαιτούνται για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.