Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αξίζουν την αγάπη μας

Βαγγέλης Λαγδάρης:

Αξίζουν την αγάπη μας και την εμπιστοσύνη μας, τονίζει ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, σε μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Ο κ. Λαγδάρης, στο μήνυμα του τονίζει οτι αξίζει να συνεργαστούμε όλοι για να απαλλάξουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από το φάσμα της μοναξιάς, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, με όποιες δυνάμεις διαθέτει θα σταθεί δίπα στους απόμαχους της ζωής
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης, αναφέρει στο μήνυμά του: «Η σημερινή μέρα επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο σεβασμός στον άνθρωπο αποτελεί δείκτη της πολιτιστικής στάθμης μιας κοινωνίας. Ο σεβασμός μας, ιδιαίτερα, προς τους απόμαχους της ζωής, που με τη δημιουργικότητα και τις αξίες τους έφεραν την προκοπή στον τόπο μας, είναι έμπρακτη εκδήλωση ευαισθησίας και ανθρωπισμού. Ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ζει και να αισθάνεται αξιοπρεπώς μέσα στα όρια που του επιτρέπουν οι βιολογικές του αντοχές και δυνάμεις.
Και πραγματικά οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αξίζουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη μας. Η στήριξή μας προς αυτούς πρέπει να είναι σταθερή, ειλικρινής και ουσιαστική, όχι από διάθεση φιλανθρωπίας, συγκαταβατικής συμπόνιας και οίκτου, αλλά από βαθιά πίστη ότι τα γηρατειά δεν είναι πρωταρχικά βιολογικό αλλά ψυχολογικό φαινόμενο.
Καθώς σήμερα η επιστήμη και οι συνθήκες ζωής επιτρέπουν στους ηλικιωμένους πιο ενεργητική παρέμβαση και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα, όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε και να αναζητήσουμε κίνητρα ζωής και δημιουργικής δραστηριότητας, που θα απαλλάξουν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από το φάσμα της μοναξιά και της απόρριψης.
Ως Δημοτική αρχή είμαστε πάντα δίπλα τους με τις υπάρχουσες δομές, για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Άλλωστε η σημερινή μέρα μάς δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως ένα καλύτερο αύριο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με κοινό αγώνα και με συμπόρευση της ωριμότητας με το σφρίγος, της πείρας με τον ενθουσιασμό, της γνώσης με τις αναζητήσεις για παραπέρα εξέλιξη.»