Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καμία καταστροφή σε κτίριο του πρώην ΨΝΠΟ

Επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη ο Διοικητής του Νοσοκομείου για την Πέτρα1

Στόχος της «διαστρέβλωσης» των γεγονότων, ήταν η παραπληροφόρηση των «φιλόξενων Πιεριέων», υποστηρίζει ο κ. Μυστρίδης, επιβεβαιώνοντας οτι η αποκεράμωση, έγινε με εντολή του στρατού για λόγους ασφάλειας.

Μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με τις οποίες διαψεύδονταν τα αναληθή δημοσιεύματα περί καταστροφών που έχουν προκαλέσει σε κτίρια της πρώην Μονής της Πέτρας Ολύμπου, θέση επισήμως πήρε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης.

Ο κ. Μυστρίδης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε (με πιο επίσημο τρόπο) τα όσα υποστήριξε ο κ.κ. Γεώργιος στην «Πολιτεία», σημειώνοντας πως η «άλλη διάσταση που δόθηκε στο θέμα και η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί “κατασκευή” είδησης με στόχο την παραπληροφόρηση των φιλόξενων Πιεριέων»
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ανέστης Μυστρίδης τονίζει: «Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις δήθεν “Ολικές καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πρόσφυγες του καταυλισμού στα κτίρια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου” και για την αποκατάσταση της αλήθειας, κατόπιν επικοινωνίας μου με τον επικεφαλή της δομής φιλοξενίας προσφύγων, επίλαρχο κ. Κυριακόπουλο, δηλώνω ότι:
Εντός της δομής από την έναρξη της του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων, υπήρχε κατεστραμμένη σκεπή, σε παλιό ερειπωμένο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΨΝΠΟ. Λόγω του άμεσου κινδύνου ολικής κατάρρευσης της σκεπής και προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρότατος τραυματισμός μεταναστών και κυρίως μικρών παιδιών που παίζουν στο χώρο, κάτω από το εν λόγω κτίριο, με απρόβλεπτες συνέπειες ο επικεφαλής της δομής φιλοξενίας προσφύγων “Πέτρας Ολύμπου”, Επίλαρχος Κ. Κυριακόπουλος, έκρινε άμεση την ανάγκη συλλογής και εναπόθεσης των κεραμιδιών της σκεπής στην ταράτσα του κτιρίου. Το εγχείρημα έγινε με την προσωπική επίβλεψη του επιλάρχου, με τη βοήθεια εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου Κατερίνης στη δομή, αλλά και με τη συμμετοχή προσφύγων.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Η άλλη “διάσταση” που δόθηκε στο θέμα και η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί “κατασκευή” είδησης με στόχο την παραπληροφόρηση των φιλόξενων Πιεριέων.»