Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

91.000 ευρώ για το ΚΗΦΗ Κατερίνης

Με υπογραφή Περιφερειάρχη

201505281028522699-1200x900

Δύο Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους για ένα ακόμη έτος, έπειτα από την έγκριση της χρηματοδότησής τους μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπέγραψε τις δύο εντάξεις στο νέο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 178.356 ευρώ για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στους Δήμους Κατερίνης και Θεσσαλονίκης.
«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, που παρέχουν πολύ σημαντική βοήθεια σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη. Αξιοποιούμε τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και των κοινωνικών προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας, όπως και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προκειμένου να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή στην Κεντρική Μακεδονία. Με τις σημερινές εντάξεις των δύο Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων διαθέτουμε 179.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Συνεχίζουμε με την ένταξη και των υπόλοιπων Κέντρων και άλλων δομών παροχής βοήθειας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Τα δύο Κ.Η.Φ.Η. που χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ είναι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Κατερίνης με 91.245,34 ευρώ και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Θεσσαλονίκης με 87.109,98 ευρώ