Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στο επίκεντρο η προσβασιμότητα

Στην Κατερίνη συνεδρίασε η ΠΟΣΓΚΑμεΑimg_7882

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (ΚΕΔΗΦ) μετά από πρόσκληση των Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν.Πιερίας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια το γονεϊκό κίνημα των αναπήρων, όπως θέματα εκπαίδευσης, θέματα προσβασιμότητας, θέματα σχολικών υποδομών σε επίπεδο νομού. Τέθηκαν ερωτήματα από τους φορείς των Συλλόγων Γονέων Ατόμων με Αναπηρία που υφίστανται στο νομό και δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ.Ιωάννη Λυμβαίο.
Εν κατακλείδι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τους αναπήρους και τις οικογένειές τους. Στην παραπάνω συνεδρίαση μετά από πρόσκληση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Χαρίλαος. Τζαμακλής, Αστέριος Καστόρης και Κώστας Κουκοδήμος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αναστάσιος Παπαζήσης και ο πρώην Υπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Επίσης, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ.Ι. Κουναφής, του ΕΕΕΕΚ κ. Η Στεφανής και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Σ. Ίτσιος, που παρενέβησαν στη συζήτηση θέτοντας καίρια ερωτήματα. Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων ήταν η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΚΑμεΑ να κινητοποιηθεί σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα της μεταστέγασης του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ να αφουγκράζεται τα προβλήματα των αναπήρων και του γονεϊκού κινήματος σε τοπικό επίπεδο. Τέτοιου είδους συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικές πόλεις της χώρας.