Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αλληλεγγύη στην πράξη

Το Γενικό Νοσοκομείο βράβευσε τους δωρητές του

1

Τις 200.000 ευρώ φθάνουν οι δωρεές του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας και Αλληλεγγύης Αμβούργου, στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Σε μια σεμνή τελετή παρουσία των εργαζομένων στο Γενικό Νσοκομείο Κατερίνης, ο διοικητής Ανέστης Μυστρίδης τίμησε την κ. Καλλιόπη Τρίγκα, πρόεδρο και ιδρύτρια του «Ελληνογερμανικού συλλόγου Φιλίας & Αλληλεγγύης» του Αμβούργου για τις δωρεές μηχανημάτων και υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ύψους 200.000 ευρώ περίπου. Στην ίδια εκδήλωση, τιμήθηκε ο κ. Ηλίας Τσολακίδηςκαι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης της Πιερίας για τη συμβολή της στο κοινωνικό έργο και τη συνεργασία με τον Ελληνογερμανικό σύλλογο και το ΓΝΚ.

Ο κ. Μυστρίδης τόνισε την ιδιάιτερη σημασία αυτών των δωρεών για το νοσοκομείο της Κατερίνης καθώς «η εξοικονόμηση χρημάτων από τις δωρεές, θα δώσει τη δυνατότητα στην πρόσληψη επικουρικών ιατρών για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, αφού η πληρωμή (των επικουρικών ιατρών) γίνεται από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου»
«Ή προσφορά μας μέσα από τον Σύλλογο μας είναι η Αλληλεγγύη και όχι η φιλανθρωπία» δήλωσε η πρόεδρος κ. Τρίγκα τονίζοντας ότι «είναι ένας τρόπος παρέμβασης των ενεργών πολιτών στην κοινωνία», ενώ μίλησε για τις δραστηριότητες του συλλόγου στο Αμβούργο και για τις συνεργασία με την ΕοΔΠ.
Ο κ. Ηλίας Τσολακίδης δήλωσε ότι η τιμητική πλακέτα ανήκει σε όλους τους εθελοντές που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στις ευπαθείς ομάδες και αποκάλυψε ότι ο νέος διοικητής «ήταν ένας από τους πρώτους που στήριξε τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου στην πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας δράσης που καλύπτει σημαντικές ανάγκες συμπολιτών μας σε φάρμακα».