Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Τα συσσίτια επεκτείνονται

Ξεκίνησαν τα συσσίτια της Μητροπόλεως1

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ο αγιασμός ενάρξεως της λειτουργίας των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Παρέστησαν οι υπεύθυνοι Ιερείς των Συσσιτίων, καθώς και οι λαϊκοί συνεργάτες και εθελοντές του φιλανθρωπικού αυτού τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την επιτέλεση αυτού του θεάρεστου έργου ευχόμενος να φτάσει η εποχή που να μην χρειάζεται η ύπαρξη Συσσιτίων.
Επίσης, ενημέρωσε τους συνεργάτες για την επέκταση λειτουργίας των Συσσιτίων, με τη φιλοξενία παιδιών από χώρες των Βαλκανίων, κατά το παρελθόν καλοκαίρι, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου.
Τέλος, διαβεβαίωσε τους συμμετάσχοντες ότι το φιλανθρωπικό έργο των Συσσιτίων αναγνωρίζεται, εκτιμάται και ενισχύεται από την τοπική κοινωνία.