Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Με «γέφυρα» τα Ολύμπια Εν Δίω

Στο Δημαρχείο Δίου Ολύμπου ο Πρόξενος του Αζερμπαϊτζάν

Το Δημαρχείο Λιτοχώρου επισκεέφθηκε ο Πρόξενος του Αζερμπαϊτζαν κ. Samir Mammadov, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ «Ολύμπια εν Δίω», κ. Θανάση Μπίντα και την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Μυράντα Παππά.

Ο κ. Mammadov παρακολούθησε προηγουμένως στο αρχαίο θέατρο του Δίου την παράσταση «Ο Καλός και ο Κακός» που παρουσίασε θεατρική ομάδα του υπουργείου Νεολαίας κι Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δράματος «Ολύμπια εν Δίω».
Στο Δημαρχείο Λιτοχώρου υποδέχτηκαν τον κ. Mammadov ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Λάππας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Καλαϊτζής.
Ο κ. Mammadov δήλωσε ενθουσιασμένος από την όλη διοργάνωση, συνεχάρη τον Δήμο Δίου – Ολύμπου για την υποστήριξη που προσφέρει στον θεσμό κι αποκάλυψε ότι είναι λάτρης του Λιτοχώρου, του Δίου και της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου. Πέρα από τα αναμνηστικά δώρα, στους εκλεκτούς επισκέπτες προσφέρθηκε μπύρα παραγωγής μαθητών του Δήμου Δίου Ολύμπου, η οποία εντυπωσίασε γευστικά τον Αζέρο Πρόξενο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε να διερευνηθούν τα ενδεχόμενα τουριστικής προβολής, πολιτιστικών κ.α. ανταλλαγών και στο τέλος ο Αναπληρωτής Δήμαρχος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Mammadov για την επόμενη επίσκεψή του στην περιοχή μας.