Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται το διάλογο

Ο προσυνεδριακός διάλογος ξεκίνησε και στον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

1

Το πιο «ιδιαίτερο» και ενδεχομένως καθοριστικό θα είναι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα διεξαχθεί 13 με 16 Οκτωβρίου, αφού για πρώτη φορά θα διεξαχθεί με το κόμμα της αριστεράς να έχει την διακυβέρνηση της χώρας.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά και στην προσπάθεια των στελεχών του να κινητοποιήσουν και να ακούσουν τους πολίτες, το απόγευμα της Δευτέρας το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Παυλίδης, συμμετείχε σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Ο κ. Παυλίδης, πριν την εκδήλωση μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του επερχόμενου συνεδρίου.
Το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε οτι οι θεματικοί κύκλοι πάνω στους οποίους διεξάγεται η «προσυνεδριακή» συζήτηση, ουσιαστικά αποτελούν και τον μπούσουλα συζήτησης στις ανοικτές συνελεύσεις ανα την Ελλάδα.
Ο πρώτος κύκλος αφορά στον απολογισμό για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, είπε ο κ. Παυλίδης, τονίζοντας οτι θα πρέπει να δοθεί πειστική απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το «ποιος είναι ο ρόλος της Αριστεράς ύστερα από έναν τέτοιο συμβιβασμό».
Ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων αφορά το ίδιο το κόμμα και τη σχέση που έχει με την κοινωνία σε σχέση πάντα με το πώς αυτή διαμορφώθηκε από την ασκούμενη πολιτική, αλλά και το ποιες δυνατότητες παρέμβασης υπάρχουν από πλευράς κόμματος στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής
Όσον αφορά τον τρίτο κύκλο συζητήσεων, αυτός σχετίζεται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα πρέπει όλα τα στελέχη να έχουν ξεκαθαρισμένες τις έννοιες, όπως για παράδειγμα, τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεται στη «δίκαιη ανάπτυξη».
Ο κ. Παυλίδης, ανέφερε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται το διάλογο, ακόμη και τη σκληρή κριτική (την επιζητούμε ακόμη και σ’ αυτήν τη φάση του προσυνεδριακού διαλόγου, είπε) αρκεί αυτή να γίνεται με επιχειρήματα
Στη συνέχεια ο κ. Παυλίδης, αναφέρθηκε και σε ζητήματα γενικότερης πολιτικής, καταλογίζοντας στην αντιπολίτευση «απροθυμία» στο να βρεθεί ένας κοινός τόπος σε βασικά ζητήματα. Ένα από αυτά όπως είπε, θα μπορούσε να είναι το ζήτημα της διευθέτησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, στο οποίο όμως η αντιπολίτευση δεν συνέναισε ούτε στη σύσταση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Το μέλος της Π.Γ. δεν έχασε την ευκαιρία, να σχολιάσει και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας έγινε ξεκάθαρο οτι μίλησε για περικοπές στην υγεία, την παιδεία και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Στη συνέχεια ο κ. Παυλίδης, σχολίασε και τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας οτι είναι αυτονόητη η αντίδραση των πολιτών, όταν όμως συνοδεύεται από συγκρούσεις (πχ κάψιμο τραπεζών) «δεν οδηγεί πάντα σε λύσεις», αλλά το μόνο που ευννοεί είναι η λήψη επιπλέον κατασταλτικών μέτρων που περιορίζουν τη δημοκρατία.