Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Αν ήσουν… εγώ» για καλό σκοπό!

Εντυπωσιακή υποδοχή στο Wheeling2Help από τους Κατερινιώτες

1

 

Την ημέρα που ξεκινούσαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο την ίδια ημέρα (7 Σεπτεμρβίου), εθελοντές ποδηλάτες αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη για να διασχίσουν με ποδήλατα την Ελλάδα και να καταλήξουν στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η διαδρομή τους περιλαμβάνει στάσεις σε 20 πόλεις μέσα σε 32 μέρες, ενώ υπολογίζεται οτι θα ποδηλατίσουν 1700 km με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω crowdfunding , ώστε σε κάθε πόλη σταθμό να δοθούν 5 αναπηρικά αμαξίδια.
Το Wheeling2Help πέρασε την Παρασκευή και από την Κατερίνη όπου σε συνεργασία με πολλούς φορείς και οργανώσεις πραγματοποίησαν γιορτή Εθελοντισμού με τίτλο.. «Αν Ήσουν..Εγώ» με ποικίλες εκδηλώσεις, όπως χορός Ζούμπα, επίδειξη με αυτοκίνητο Ραδιοταξί για ΑΜΕΑ, αθλήματα με αμαξίδια και όχι μόνο, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.ά. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την αναπηρία και τον εθελοντισμό.
Η ποδηλατάδα στην πόλη της Κατερίνης, με σημείο υποδοχής από ποδηλατιστές της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας έξω από τον Κορινό Πιερίας και στην περιοχή ΚΤΕΛ Κατερίνης. Από εκεί όλοι μαζί συνέχισαν με τα ποδήλατά τους μέχρι τον προορισμό την κεντρική πλατεία στις 5,30 το απόγευμα. Κατερίνης, όπου και ξεκίνησαν μετά από μια συγκινητική και θερμή υποδοχή οι εκδηλώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κεντρική πλατεία υπήρχε κουτί όπου συγκεντρωνόταν χρήματα από τον κόσμο και πλαστικά καπάκια, τα οποία θα αγοραστούν αμαξίδια για ΑΜΕΑ για την επόμενη πόλη όπου είναι ο προγραμματισμένος επόμενος σταθμός των ποδηλατιστών, ενώ να σημειωθεί πως τα 5 αναπηρικά αμαξίδια παραδόθηκαν στην Κατερίνη από το κίνημα Wheeling2Help πριν φτάσουν οι Ταξιδιάρηδες Ποδηλάτες στην Πόλη μας από χρήματα και καπάκια που συγκεντρώθηκαν στην προηγούμενη Πόλη .
Στην γιορτή συμμετείχαν περίπου 30 σύλλογοι: Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, «Το ΣΤΗΡΙΖΩ», η Μέριμνα παιδιού, «Οι ΝΕΦΕΛΕΣ Γυναικείο Ποδόσφαιρο, ο Ατρόμητος Κατερίνης, ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά», η ΑΓΕΠ 2011, οι Ολύμπιοι Κατερίνης, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Εστία Πιερίδων Μουσών, η Εφορία Αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – τμήμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής – Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγή-Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης, ο Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών Εθισμένων παιδιών από ουσίες « ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» σε συνεργασία με τον σύλλογο « Μεταμόρφωση» για την στήριξη και αποκατάσταση των παιδιών εθισμένων, Πάνθηρες, Πύδνα Κίτρους, Αρχέλαος, ο ΣΕΟ Κατερίνης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πιερίας, ο Σύσδεσμος Ραδιοταξί Πιερίας,η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, ο Σύλλογος Νέων Κορινού, το Δημοτικό Σχολείο Περίστασης κ.ά. . Συνδριοργάνωση, Δήμος Κτερίνης.
Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου, που πήραν μέρος στην γιορτή Αγάπης.
Επίσης πολύ Σημαντική ήταν η στήριξη των χορηγών που πρόσφεραν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους
Την Παρουσίαση της Εκδήλωσης πρόσφερε η Μαρία Βαλσαμίδου από το Ράδιο Διόνυσος 89,2 και μέλος της διοίκησης των «ΝΕΦΕΛΩΝ».
Το Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε με πολύ Αγάπη από δύο νέα παιδιά, τον Έπιδοφόρο και την Δώρα, που στόχο έχει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Σκοπός του το Wheeling2Help vol.2 είναι να προμηθεύσουν με 5 αμαξίδια για ΑΜΕΑ την κάθε μία από τις 20 πόλεις που θα επισκεφτούν!
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό. Αυτό το σκεπτικό αποτέλεσε τη βάση για να γεννηθεί το πρότζεκτ Wheeling2help!
Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης.
Οι Εμπνευστές ο Έλπις και η Δώρα, το ζευγάρι που τα τελευταία 4 χρόνια κάνει πολύμηνα οδοιπορικά με μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατο σε Αφρική, Ασία και Ευρώπη, είναι γεμάτα ομορφιά, ζω ντάνια και χαρά που μέσα από τα μάτια τους φωτίζει η Αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Στην καρδιά της Κατερίνης ζήσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι στιγμές χαράς και θετικής Ενέργειας, γιατί ήταν μια μοναδική Εμπειρία!!!
Ο Αποχαιρετισμός της Ομάδας των Ποδηλατιστών, έγινε μέσα σε κλίμα κεφιού και χαράς στο Γήπεδο του Ατρομήτου, με ένα όμορφο μουσικό πάρτυ που στήθηκε προς τιμήν τους και φυσικά με εδέσματα τα οποία πρόσφεραν οι χορηγοί. Την μουσική επιμέλεια πρόσφεραν εθελοντικά δύο καταπληκτικά παιδιά οι μουσικοί, Δημήτρης Παρθενίδης και Λένα Καραγιαννίδου, ενώ τον ήχο πρόσφερε εθελοντικά ο κ. Κοκκινίδης.
Πληρ: Μαρία Βαλσαμίδου