Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αλληλεγγύη στην πράξη

Μια ακόμη δωρεά στο Νοσοκομείο Κατερίνης

 

1

Μία μέρα μετά από την παράδοση μηχανήματος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ένας σύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος της General Electric, από τον Σύλλογο Δωρητών Αμβούργου Ελληνογερμανικής φιλίας και Αλληλεγγύης

Η παράδοση και παραλαβή παραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο «εργαλείο» που το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, πρώτο στην Ελλάδα που το διαθέτει. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την εκπαίδευση από τους τεχνικούς της εταιρείας κατασκευής, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Δωρητών Αμβούργου Ελληνογερμανικής φιλίας και Αλληλεγγύης Καλλιόπης Τρίγκα.
Η κ. Τρίγκα, φανερά συγκινημένη υπογράμμισε, πως «άλλος ένας στόχος κατακτήθηκε σε μικρότερο χρόνο από όσο υπολόγιζα και συνεχίζουμε για την προσφορά στον συνάνθρωπο». Παρόντες στην παρουσίαση ήταν εκτός των τεχνικών και εκπαιδευτών της Τζένεραλ Ελέκτρικ και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Όπως δήλωσε ο Ανέστης Μυστρίδης «όταν η αγάπη ενωθεί, μόνο τότε μπορούν να γίνουν θαύματα» ενώ ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την κ. Τρίγκα για τις μεγάλες δωρεές σε υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία όπως τόνισε θα παρέχουν καλύτερη και γρηγορότερη θεραπεία στους ασθενείς.
Παρόντες ακόμη ήταν ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Μονάδας Γιώργος Σπυρομήτρου, οι Γιατροί Καρδιολόγοι Γιάννης Μποστανίτης, Γιώργος Δημητριάδης και ο υπεύθυνος της τεχνικής Υπηρεσίας Ζαχαρίας Τσιμπονίδης.
Η κ. Τρίγκα ενημερώθηκε για την λειτουργία του μαστογράφου στο Νοσοκομείο μας και για το καινούργιο μηχάνημα Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ω.Ρ.Λ. και άλλα υλικά, τα οποία είναι δωρεές του συλλόγου του Αμβούργου.
«Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2016 το νοσοκομείο μας είναι πιο δυνατό με σκοπό να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης που θα απαλλάξει πολύ κόσμο από ταλαιπωρία και από δυσάρετες εξελίξεις. Δωρεά και αυτό του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Αλληλεγγύης με χρήματα που καταθέτουν στο σύλλογο, απλοί Γερμανοί φίλοι της Ελλάδας», ανέφερε η κ. Τρίγκα
Αξίζει να σημειωθεί οτι ανάμεσα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και στην κ. Καλλιόπη Τρίγκα σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχουν αναπτυχθεί οι σχέσεις συνεργασίας εδώ και πολύ καιρό, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες δωρεές πριν δύο χρόνια περίπου.
πληρ. Μαρία Βαλσαμίδου.