Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επιστροφή στις δικαστικές αίθουσες

Αναστέλλουν την αποχή τους οι δικηγόροι από την Παρασκευή

img_6417 Την αναστολή της αποχής από τα καθήκοντά τους, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε με θέμα τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του κλάδου, σημειώνοντας οτι αναμένει αναμένει από την κυβέρνηση λύσεις σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, οτι οι δικηγόροι όλης της χώρας ήταν σε αποχή από τις αρχές του έτους, ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων, ο νομικός κόσμος παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό.
Η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Αρειο Πάγο.
Ομοφώνως επίσης, η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις