Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Τσάντες και σχολικά είδη για τα παιδιά του «Βενιαμίν»

Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας

1

Τσάντες και άλλα σχολικά είδη, παραδόθηκαν χθες από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».

Οι 45 τσάντες με την πλήρη γραφική ύλη για την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα καλύψουν τις ανάγκες αντίστοιχων μαθητριών και μαθητών μονογονεϊκών οικογενειών που στηρίζονται από τον «Βενιαμίν».
Την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ πριν σημάνει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 και μετά από συνεννόηση με διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης, παραδόθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) συνολικά 300 αριθμημένες επιστολές σε 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης.
Οι επιστολές αυτές (15 σε κάθε σχολείο) διανέμονται από τους δασκάλους στους γονείς των μαθητριών/μαθητών που φαίνεται να μην έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα σχολικά είδη. Είναι ανώνυμες και φέρουν μόνο την υπογραφή του διευθυντή/της διευθύντριας και την σφραγίδα του σχολείου.
Οι γονείς, με την επιστολή αυτή, έχουν την δυνατότητα, αν και εφόσον επιθυμούν, να προμηθευτούν δωρεάν τα σχολικά είδη του παιδιού τους από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.