Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «μας χρησιμοποίησαν»

Κυβερνητική μεθόδευση καταγγέλλουν οι «Χωρίς Μεσάζοντες»x-m

Και τώρα επιχειρούν να εξαφανίσουν τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», αλλά δεν θα τους περάσει υποστηρίζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας η οποία προγραμματίζει την 63η διανομή προϊόντων στις 24 Σεπτεμβρίου

Την στάση και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, σε σχέση με τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», καλώντας τους πολίτες όλης της χώρας να αντισταθούν! Η Ε.Ο.Δ.ν.Πιερίας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις λαϊκές αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», υποστηρίζει πως η απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τις καταργήσει, είναι ειλημμένη.

«Το συμπέρασμα, το οποίο συνάγεται από την πορεία των γεγονότων είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό επίπεδο, χρησιμοποίησε τις Πρωτοβουλίες των Δράσεων “Χωρίς Μεσάζοντες”, για ενισχύσει την δυναμική του στη κοινωνία, πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Τις ανέχτηκε στο μεσοδιάστημα, έως τις δεύτερες εκλογές και τώρα, που θεωρεί ότι δεν τις έχει πλέον ανάγκη, προχωρά στο σχέδιο διάλυσή τους, ευθυγραμμιζόμενος, με όλα εκείνα τα μεγαλοσυμφέροντα, που υποτίθεται ότι θα έβαζε “σε τάξη”», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση Η παρουσία των ΜΑΤ στις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», τα πρόστιμα στους παραγωγούς που φτάνουν έως και τα 5.000 ευρώ και οι κατασχέσεις προϊόντων και μεταφορικών τους μέσων είναι μερικά από τα μέτρα που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ενάντια στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», υποστηρίζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, η οποία συμπληρώνει: «Πιστή στις υπαγορεύσεις και της εγχώριας τρόικα και των καρτέλ (η κυβέρνηση) εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση για να πατάξει την …ανομία των αγορών, ενώ πριν λίγους μήνες κανένας από του σημερινούς κυβερνητικούς βουλευτές που ψηφίζουν σωρηδόν νόμους εκτρώματα, δεν έχανε την ευκαιρία να φωτογραφίζεται στις αγορές “Χωρίς Μεσάζοντες”». Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καταγγέλλει την στάση και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και καλεί τους πολίτες όλης της χώρας να αντισταθούν, «να σταθούν δίπλα μας στις διεκδικήσεις μας και στην προσπάθεια για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.» Επίσης δηλώνει πως θα σταθεί σύσσωμη απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική μεθόδευση, έτσι όπως έκανε τόσα χρόνια τώρα. Οι δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάνε χαμένα τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες δράσεις αλληλεγγύης και οι κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Το κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” είναι πραγματικότητα και το μέλλον του είναι ανοιχτό. Είναι μια άλλη αντίληψη που έχει αποδείξει πως υπάρχει εναλλακτική», σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες της Πιερίας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στον χώρο της επόμενης διανομής, ακόμη κι αν δεν έχουν την πρόθεση να προμηθευτούν κάποιο προϊόν. Η επόμενη δράση της Ομάδας, αλλά και όλες όσες θα ακολουθήσουν, θα είναι δράσεις αντίστασης και διαμαρτυρίας Αξίζει να σημειωθεί οτι στις 24 Σεπτεμβρίου, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ, -εκεί που ξεκίνησε το «κίνημα της πατάτας»- θα πραγματοποιηθεί η 63η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες», με διάθεση εξαιρετικού ελαιόλαδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ριζόμυλου Ν. Μεσσηνίας προς 20 ευρώ τα 5 λίτρα.