Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Πρώτο κουδούνι» με ευχές και μηνύματα

Η σχολική χρονιά ξεκινάsx

Με ευχές και προτροπές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ξεκινά σήμερα η φετινή σχολική χρονιά και στην Πιερία. Χιλιάδες μαθητές, αποχαιρετούν και τυπικά τις διακοπές του καλοκαιριού με την επιστροφή τους στα θρανία.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε μήνυμά του ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος εκφράζει τις ευχές του σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια, εκπαιδευτικούς και μαθητές, για μια όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική, πλούσια, ωφέλιμη και δημιουργική σχολική περίοδο. «Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και των φορέων της να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα υγιές σχολικό περιβάλλον. Ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, στη γνώση, την έμπνευση και τη δημιουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως προς «την κατεύθυνση αυτή θα είμαστε όλοι αρωγοί, συμπαραστάτες και υποστηρικτές.»

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, στο μήνυμά της τονίζει «το νέο σχολικό έτος που ξεκινάει σήμερα με στόχους αλλά και αγωνίες και νέες προκλήσεις, απευθύνω από καρδιάς τις πιο θερμές μου ευχές στη μαθητική νεολαία, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργική διάθεση, πλούσια σε γνώσεις, πρόοδο και προκοπή. Η γνώση είναι δύναμη και η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Η σημερινή παιδεία διαμορφώνει την αυριανή κοινωνία, γι΄αυτό το λόγο όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα αξίζει στα παιδιά μας, που όχι μόνο θα μορφώνει αλλά κυρίως θα καλλιεργεί και θα τους καταστήσει ενεργούς και χρήσιμους πολίτες. Το σχολείο φορέας γνώσης και αξιών θα συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, στη διάπλαση ενός ισχυρού χαρακτήρα, προκειμένου να πορευθούν με εφόδια και γεμάτα αυτοπεποίθηση στη μετέπειτα ζωή τους. Καλή αρχή και γρήγορη προσαρμογή εύχομαι στα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού, ενώ ψυχική δύναμη, αισιοδοξία, επιμονή, υπομονή και πίστη στο στόχο που έχουν θέσει, εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά της Γ΄Λυκείου. Ειλικρινείς ευχές απευθύνω σε εκπαιδευτικούς και γονείς και εύχομαι να στηρίζουν, να ενθαρρύνουν, να εμπνέουν και να συμπαραστέκονται με αγάπη και ψυχραιμία στα παιδιά στο σχολικό «στίβο». Στο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό «ταξίδι» των μαθητών προς τη γνώση, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται αρωγός και θα στηρίξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την καλύτερη επίτευξη των στόχων και των σκοπών της παιδείας, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, υλοποιώντας όνειρα και φιλοδοξίες, καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας ταλέντα και δεξιότητες των μαθητών, προωθώντας τη κριτική σκέψη, μέσα από ένα σύγχρονο και καινοτόμο, αναβαθμισμένο, δημιουργικό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα με σεβασμό στο μαθητή και τον εκπαιδευτικό», καταλήγει η κ. Μαυρίδου.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στο δικό του μήνυμα ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εύχεται ολόψυχα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και επιτυχίες. Όπως τονίζει, «Στο Δήμο Κατερίνης, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με όλες τις δυνάμεις μας, την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, καθώς πιστεύουμε στην καθοριστική συμβολή τους, για την μελλοντική πορεία του τόπου. Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, με προγραμματισμό στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η παρατεταμένη οικονομική κρίση, να έχει και φέτος τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στον καθημερινό μας αγώνα, για να κρατήσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο γίνεται ψηλότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης, για σχολική στέγη. Επιπλέον, ούτε ένα προνήπιο μένει έξω από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, που, καθιστά το Δήμο μας, από τους λίγους σε πανελλαδικό επίπεδο που το επιτυγχάνει. Ταυτόχρονα, η λειτουργία από πέρυσι του πρότυπου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στη Γανόχωρα, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες και συμβάλει απτά στην κοινωνική τους ένταξη. Αποτελεί διαχρονική δέσμευση απέναντι στους νέους πολίτες μας, ότι θα είμαστε κοντά τους, για να τους στηρίξουμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία. Είναι υποχρέωση όλων μας και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε», καταλήγει ο δήμαρχος