Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σημείο αναφοράς

Χιλιάδες οι επισκέπτες στην Εμπορπανήγυρη του Αιγινίου1

Την Παρασκευή το βράδυ, άνοιξε και επισήμως τις πύλες της η 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου, η οποία συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Πιερίας και όχι μόνο

Η τελετή εγκαινίων έγινε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, παρουσία του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, των βουλευτών Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, Αστέριου Καστόρη και Κώστα Κουκοδήμου, του αστυνομικού διευθυντή Πιερίας Αθανασίου Μαντζούκα, λοιπών εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, δημοτών, εκθετών και επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στην ιστορία της εμποροπανήγυρης και στην σημερινή της αίγλη, τονίζοντας το μεγάλο κοινωνικοοικονομικό ρόλο της, που ως θεσμός έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των πολιτών της Β. Ελλάδος, αναδεικνύοντας κυρίως τον τόπο μας και καθιστώντας το Αιγίνιο οικονομικό και εμπορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.
Σημείωσε τη διαχρονικά θετική συμβολή των κατοίκων του Αιγινίου και όλων ανεξαιρέτως των προηγουμένων δημοτικών αρχών στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού.
Παρέθεσε αναλυτικά τις παρεμβάσεις στις υποδομές που πραγματοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή σε συνέχεια των περσινών και τα σχετικά έργα ύψους 50.000 ευρώ που υλοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, με στόχο τη βελτίωση της φετινής διοργάνωσης. Για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκαν φέτος περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες καθώς και συστηματικότερη διαφήμιση στα ΜΜΕ ,δίχως να αυξηθεί η περσινή δαπάνη, ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητά της στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Κακάνη, τους λοιπούς αντιδημάρχους του δήμου, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου, τα μέλη της επιτροπής εμποροπανήγυρης και τα μέλη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την συναίνεση και ομοφωνία που επιδεικνύουν καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι συνετέλεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για ακόμη μια χρονιά, στην οργάνωση της Εμποροπανήγυρης.
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και το συντοπίτη μας ταξίαρχο Αθανάσιο Μαντζούκα για τις προσπάθειές τους ώστε να τεθεί τελικά σε λειτουργία η έξοδος της ΠΑΘΕ από Θεσσαλονίκη προς Αιγίνιο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας η οποία επίσης αναφέρθηκε στη σημασία της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου στην τοπική οικονομία, αλλά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η τελετή των εγκαινίων έληξε με την κήρυξη έναρξης της Εμποροπανήγυρης από το Μητροπολίτη, το Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη. Το 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς τζαζ από την Φιλαρμονική Αιγινίου υπό τη διεύθυνση της κας Τσομίδου Μαρίας ικανοποίησε απόλυτα το σύνολο των ακροατών και κέρδισε τις εντυπώσεις τους.
Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους, στο κατάστημα του Αιγινιακού.