Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πρώτη φορά… συνάντηση

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης1

Η νέα διοίκηση έδειξε διάθεση να βρεθεί φόρμουλα, ώστε ο ασθενής να εισπράττει καλύτερη φροντίδα, εκτίμησαν οι τραυματιοφορείς, μετά τη συνάντησή τους με τον Ανέστη Μυστρίδη

Για να μπορούν να επιτελούν ορθά και αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους, προσφέροντας καλύτερες και ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς, έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων (ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ) μετά των τοπικών εκπροσώπων, με την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης και συζητήθηκαν σειρά προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο σε τοπικό επίπεδο.

Στη συζήτηση με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμητρα Πορφυρίδου, από την ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ ο Πρόεδρος Ιωάννης Πλαγιανάκος (Αττικό) και ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Καραμούζης (ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς) οι οποίοι με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων από τον κ. Μυστρίδη του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Παρόντες επίσης οι εκπρόσωποι τραυματιοφορείς του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Ιωάννης Ελευθεριάδης και Χριστίνα Χαλβατζή.
Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκαν τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μεταφορείς Ασθενών στο Νοσοκομείο μας εδώ και πολλά χρόνια. Προβλήματα που κατά καιρούς έχουν κάνει γνωστά και στις προηγούμενες διοικήσεις με υπομνήματα, χωρίς όμως, (όπως υποστηρίζουν οι τραυματιοφορείς) να έχουν κάποια ανταπόκριση, ούτε έστω και μια συνάντηση ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ο κλάδος των τραυματιοφορέων, όπως τόνισαν οι ίδιοι, παίζει σημαντικό ρόλο, στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και κύριο μέλημα τους είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ασθενή. Σε αυτήν την προσπάθεια τους όμως οι προηγούμενες Διοικήσεις του Νοσοκομείου δεν βοήθησαν, χρησιμοποιώντας τους και για αλλότρια καθήκοντα (Νοσηλευτικές πράξεις, μεταφορές υλικού, ακάθαρτος ιματισμός κλπ). Ανήκουν «στην πρώτη γραμμή» στους χώρο του Νοσοκομείου, είναι αυτοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή και αναγκάζονται πολλές φορές να τον «σηκώσουν» κυριολεκτικά στην αγκαλιά τους, για να τον μεταφέρουν χωρίς να γνωρίζουν την πάθηση του.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, δείχνοντας από την πλευρά του νέου Διοικητή κ. Μυστρίδη ότι γνωρίζει για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, πως έχει ασχοληθεί με αυτά και πως από την πλευρά του θα δώσει την καλύτερη δυνατή λύση αυτών, προκειμένου να οδηγηθούν στο ζητούμενο που είναι η ασφαλή και σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη – ασθενή και η αναβάθμιση των υπηρεσιών στο χώρο του Νοσοκομείου.
Οι τραυματιοφορείς εκτιμούν, οτι η νέα διοίκηση έδειξε πως θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να μπορεί να εισπράττει ο ασθενής την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Πληρ.: Μαρία Βαλσαμίδου