Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εθελοντική Αιμοδοσία

Σήμερα από την ΕΛΜΕ Πιερίαςaimodosia-elme-pierias-8-9-2016

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.

Μόνο χαρίζεται. Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Η ΕΛΜΕ Πιερίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και οποιοδήποτε άλλο συμπολίτη μας στην εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του 2ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό), σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως τις 2 το μεσημέρι
Όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία, θα πάρουν βεβαίωση για την ημέρα που έδωσαν αίμα και έχουν δικαίωμα και άλλων δύο ημερών άδειας μέσα στο έτος 2016. Δικαιούνται δηλαδή συνολικά τρεις ημέρες άδειας.
Τονίζουμε ότι, για να δώσει κάποιος αίμα, δεν θα πρέπει να έχει καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά το προηγούμενο βράδυ. Την ημέρα της αιμοδοσίας επιβάλλεται να έχει φάει πριν την αιμοληψία. Καλό είναι επίσης να αυξήσει την κατανάλωση υγρών (όχι αλκοολούχων) τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.
Τέλος οι εθελοντές αιμοδότες, ας έχουν μαζί τους, την αστυνομική ταυτότητα και το Α.Μ.Κ.Α.