Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Συμφωνία Αλήθειας με τη Β. Ελλάδα»

Περιοδεία στελεχών της Ν.Δ. ενόψει ΔΕΘ στην Κεντρική Μακεδονία με μήνυμα:724923-staikouras2

Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα, θα επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες και δομές αλληλεγγύης της Πιερίας, στις 14 Σεπτεμβρίου

Η νέα εξόρμηση ξεκινά, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ύστερα από οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείες και τοπικά στελέχη, προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στη Μακεδονία.

Η επίσκεψη του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά τα στενά εθιμοτυπικά όρια μέσα στα οποία γίνονταν ανάλογες επισκέψεις στο παρελθόν. Όπως υποστηρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος και όλα τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, μονάδες καινοτομίας, νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς, εκπέμποντας το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας με τους πολίτες» και στην Βόρεια Ελλάδα.

Επισκέψεις κλιμακίων της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία Κλιμάκια της ΝΔ αποτελούμενα από Βουλευτές θα επισκεφθούν τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας και Πιερίας. Στο νομό μας, επικεφαλής του κλιμακίου έχει τεθεί ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος θα συνοδεύεται από τους βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη και Γεωργαντά. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στην Πιερία στις 14 Σεπτεμβρίου και θα επισκεφθεί την Ομάδα Παραγωγών ΖΕΥΣ Ακτινίδια, τη βιομηχανία δοχείων τροφίμων NATIONAL CAN A.E., τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεράσια Ράχης, το ΤΕΙ της Κατερίνης, την Αμβροσιάδης ΑΕ, τη Μέριμνα Παιδιού, αλλά και τα συσσίτια της Μητρόπολης «Άρτος ο Επιούσιος» Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μέσα από τις επισκέψεις, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Η ΝΔ εκπέμπει το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα» με κορύφωση την ομιλία του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Συντονιστές, Τομεάρχες, Βουλευτές, Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας και τον Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα που αφορούν το νέο status quo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας, την Παιδεία και το ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία. Επίσης έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των γραμματειών σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.