Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εντείνεται η ανησυχία

Διαμαρτυρία του ΔΣ Πύδνας Κολινδρού για την κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος1

Δεν θα δεχθούμε παθητικά την «μυωπική πολιτική συρρίκνωσης» και υπερσυγκέντρωσης, προειδοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο

Την έντονη διαμαρτυρία του στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού, εξέφρασε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού. Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, παρόντες ήταν οι βουλευτές Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, Στέργιος Καστόρης και Κώστας Κουκοδήμος, καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή Χάρη Τζαμακλή και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Με την απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το δήμαρχο Βαγγέλη Λαγδάρη, να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή της συγκεκριμένης, απαράδεκτης, όπως την χαρακτηρίζει, απόφασης.
Στο κείμενο που εξέδωσε το Συμβούλιο δηλώνει «απερίφραστα» πως δεν πρόκειται να δεχθεί παθητικά αυτή την «μυωπική πολιτική συρρίκνωσης» και υπερσυγκέντρωσης.
Και συνεχίζει, τονίζοντας «Γι’ αυτό και θα κάνουμε το παν για να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα, καθώς είναι, μετά το αντίστοιχο του Αιγινίου, το μοναδικό που υπάρχει στον Δήμο μας. Το αιτιολογικό της κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού, ότι δηλαδή υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα στην περιοχή, είναι εντελώς αίολο και προσχηματικό, αφού η χαμηλή εγκληματικότητα συναρτάται ασφαλώς πρωτίστως με τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού.
Για μας είναι αδιανόητη ενέργεια η κατάργησή του, τη στιγμή που η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση, η εντεινόμενη φτωχοποίηση διαμορφώνει ανεξέλεγκτες συνθήκες και ένα πρόσφορο περιβάλλον για ανάπτυξη ποικίλων μορφών παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών. Αντί λοιπόν η πολιτεία που έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να σκύψει πραγματικά και να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων, με τις αποφάσεις της τους εξοργίζει, καθώς στο όνομα δήθεν μιας πιο «ορθολογιστικής» πολιτικής. εντείνει την ανησυχία των κατοίκων που αισθάνονται ανοχύρωτοι και ανασφαλείς, αλλά και προδομένοι καθώς βλέπουν για άλλη μια φορά τις ανακόλουθες πολιτικές σε σχέση με τις διακηρύξεις των κρατούντων για συνεργασία, διάλογο και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, η πολιτεία να απογυμνώνει τον Δήμο μας από υπηρεσίες που όχι μόνο εξυπηρετούν τους πολίτες και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και αποτελούν σταθερές στο να παραμείνει η περιοχή μας ζωντανή και ακμαία.
Εξάλλου είναι αδιανόητο να αποφασίζουν κάποιοι χωρίς προηγουμένως να ζητήσουν τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και να σχεδιάζουν τέτοιες αποδιαρθρωτικές ενέργειες απίσχνανσης της περιφέρειας, αντί με την πολιτική τους να δίνουν κίνητρα μετεγκατάστασης και όχι απερήμωσης, να ενισχύουν τις υπηρεσίες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας. Ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις που αγνοούν τις κοινωνίες και τις προοπτικές τους δε θα προχωρήσουν στην πράξη, καθώς είναι φανερό ότι αντιστρατεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και τις πραγματικές ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων.»