Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Χρώματα, μουσικές και χοροί στη μεγάλη αθλητική γιορτή

Οι εγγραφές «τρέχουν» για το Τρέχω για την Κατερίνη1A

Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού «Τρέχω για την Κατερίνη 2016» αναμένεται να δώσουν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Ειδικότερα συμμετέχουν: η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Λαογραφικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος» (Πλατανόδασος), ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» (Πλατανόδασος), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης (Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), ενώ τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου. Όλα τα παραπάνω σχήματα, σε σημεία αναφοράς της διαδρομής, δίνουν ρυθμό και δύναμη στους δρομείς, δημιουργούν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, ενώ ταυτόχρονα συγκροτούν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών, που εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Όπως είναι γνωστό, την αυλαία θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, ενώ κάθε στιγμή της διαδρομής θα αποθανατίζουν με το φωτογραφικό τους φακό τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Η μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της ελευθερίας).

Με διοργανωτές τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και με την συμβολή 30 και πλέον φορέων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων και δεκάδων εθελοντών καλούμαστε να γίνουμε και φέτος κομμάτι της γιορτής και να ζήσουμε τη μοναδική αυτή εμπειρία της συμμετοχής, σε μία διαδρομή γεμάτη ιστορία, πολιτισμό, ευγενή άμιλλα και πολλές συγκινήσεις. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν.
Ήδη οι εγγραφές «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς και θα γίνονται δεκτές έως και την συμπλήρωση με σειρά προτεραιότητας των 1500 αριθμών που θα διατεθούν. Σε κάθε περίπτωση ως προθεσμία υποβολής ορίζεται η Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της διοργάνωσης www.katerinirun.gr & www.zeusrunnersclub.gr.
Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2351047445 (Γραφείο Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος), (Ο.Π.Π.Α.Π.: Γιώργος Μίχος), καθώς και στον πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρο Πούλιο, τηλ. Επικοινωνίας: 6976692445.
Για πληροφορίες, που αφορούν τις ομαδικές συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε, στον Ευάγγελο Γερομιχαλό (Αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»), τηλέφωνο: 6977 753 739.
Επίσης, για διευκρινίσεις – πληροφορίες στο email: oppapkaterinis@gmail.com.