Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Ένα Ανεπανάληπτο Οδοιπορικό στα πανέμορφα Ιερά Προσκυνήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσα από εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης!

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Φωτογράφος – Εκδότης με πετυχημένη παρουσία στην έκδοση ποιοτικών βιβλίων για το Άγιον Όρος, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τα Μετέωρα, την Θεσσαλία και την Ήπειρο, επιχειρεί, αυτή τη φορά, την καταγραφή των Ιερών Προσκυνημάτων της αγιοτόκου Μακεδονίας και της ακριτικής Θράκης: Εκεί, όπου αιώνες τώρα χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας, μέσα στα ιστορικά Ιερά Σεβάσματα που ακτινοβολούν παντού το φως της παράδοσης, της κατάνυξης και της μοναστικής ησυχίας.

Από την Πιερία και την Ημαθία, μέχρι την Πέλλα, το Κιλκίς, τις Σέρρες και την Χαλκιδική, η Πόλη του Αγίου Δημητρίου, η Θεσσαλονίκη, μοιάζει με φωτεινό φάρο της Πίστης μας σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Ενώ στις πανέμορφες βουνοπλαγιές της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας, ανακαλύπτουμε όχι μόνο την εξαίσια φυσική ομορφιά, αλλά και την πνευματικότητα τόπων Ιερών, που παραμένουν και σήμερα, σε πείσμα των καιρών, σημεία αναφοράς για την Δυτική Μακεδονία. Τέλος, με αφετηρία τα Μοναστήρια της Ανατολικής Μακεδονίας σε Δράμα – Καβάλα, περνάμε στην Θράκη: Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρος, ξετυλίγονται σε μια περιήγηση στις εσχατιές της Ελλάδας, εκεί όπου κάθε μας βήμα αντιπροσωπεύει και ένα ταξίδι σε μια περιοχή που πέρασε πολλά, αλλά παραμένει ελληνική και ορθόδοξη.
Συνολικά, μέσα από 612 σελίδες, 600 έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατατοπιστικούς χάρτες, ιστορικά στοιχεία και πολύτιμες πληροφορίες, παρουσιάζονται 68 Ιερές Μονές της Μακεδονίας και της Θράκης, σε μια μοναδική έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη όσων ευλαβούνται τα Ορθόδοξα Μοναστήρια και ενδιαφέρονται για την Ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας.
Προλογίζουν οι Μητροπολίτες Εδέσσης κ.κ.Ιωήλ, Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, Σερρών κ.κ. Θεολόγος, Δράμας κ.κ. Παύλος, Κίτρους κ.κ. Γεώργιος.
Το νέο βιβλίο “Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δ. Σωτηρόπουλος και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν στην προνομιακή τιμή των 25 Ευρώ με αντικαταβολή στο σπίτι τους.