Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή

Με συλλαλητήριο υποδέχεται τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ η ΓΣΕΕ

A5CA76E55AB65569C106DFB550B8519D

Με συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Βενιζέλου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: -Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης. -Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με θέμα: «Νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση-Η απάντηση του κόσμου της εργασίας». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα τοποθετηθούν έγκριτοι νομικοί και συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης. -Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στο ξενοδοχείο A.D. Imperial Palace, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. -Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση, αφίσες, ετοιμάζεται ραδιοφωνικό και διαδικτυακό σποτ, τα οποία θα αποσταλούν στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Το πρόγραμμα των κομμάτων για τη ΔΕΘ Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην 81η ΔΕΘ, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και το μεσημέρι της επομένης θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΘ, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ. Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί περίπτερα και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περίπτερο 8. Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 8. Το μεσημέρι της Πέμπτης (13:30) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο περίπτερο 8, και στις 18:00 η Χρυσή Αυγή, στο περίπτερο 8. Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο περίπτερο 8.

Η ΕΝΠΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει την κατάσταση από τις αυξανόμενες ροές μεταναστών – προσφύγων Ασφυξία στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και σε άλλες περιφέρειες της χώρας προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο διάστημα, εκτίμησε το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στη σημερινή του συνεδρίαση. Το ΔΣ της ΕΝΠΕ, με βάση τα στοιχεία που παρέθεσαν οι Περιφερειάρχες των εν λόγω περιοχών και από τα οποία αποδεικνύεται ότι το μεταναστευτικό έχει εισέλθει σε νέα φάση, εκφράζει την ανησυχία του και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να προληφθούν γεγονότα με απρόβλεπτες συνέπειες.