Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εκτός βρεφονηπιακών χιλιάδες παιδιά

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

br

Την εξασφάλιση των επιπλέον 60 εκατομμυρίων ευρώ, ζητούν από την κυβέρνηση βουλευτές της ΝΔ, ώστε να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών κανένα παιδί από οικογένεια με χαμηλό εισόδημα

Την πλήρη ένταξη των 36 και πλέον χιλιάδων παιδιών, που έχουν μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Κουκοδήμος.

Σε ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν από την κυβέρνηση, να εξασφαλίσει τα επιπλέον 60 εκατομμύρια, ώστε να μην μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών τα χιλιάδες παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους «Κόπηκε το 25% των παιδιών φέτος από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες. Συγκεκριμένα από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις τα 193.025.945 ευρώ. To αποτέλεσμα είναι τραγικό. Χιλιάδες οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών.
Κατόπιν αυτών, ερωτάστε:
-Θα εξασφαλίσετε τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων 36.769 παιδιών στις βρεφονηπιακές δομές;»