Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

18ο Παραδοσιακό Βλάχικο γλέντι

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, από τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας

thumbnail_Afisa_Katerinis

Το καθιερωμένο παραδοσιακό βλάχικο γλέντι διοργανώνει ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος», την Παρασκευή και το Σάββατο 26 και 27 Αυγούστου 2016 στον προαύλιο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, με ώρα έναρξης, στις 9 το βράδυ.

Το πρόγραμμα του πολιτιστικού διημέρου είναι ιδιαίτερα πλούσιο και αναμένεται να συγκεντρώσει όλη την παροικία των Κοκκινοπλιτών Πιερίας, τους πολλούς φίλους του δυναμικού Συλλόγου, αλλά και όσους αγαπούν το παραδοσιακό βλάχικο γλέντι όπως μόνο οι Κοκκινοπλίτες ξέρουν να οργανώνουν χρόνια τώρα στην πόλη της Κατερίνης.
Την πρώτη βραδιά, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλο Λάζαρο και των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Ακολουθεί πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών. Πριν ξεκινήσει η πρώτη βραδιά του παραδοσιακού βλάχικου γλεντιού ο πρόεδρος του Συλλόγου θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον Eνδοκρινολόγο-Kλινικό Ερευνητή Δρ. Σιαμάτρα Θωμά. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ρόλο η ορχήστρα των φημισμένων Ηπειρωτών μουσικών, Φιλιππίδη Νίκου (κλαρίνο) και Μήτση Κώστα (τραγούδι).
Η δεύτερη βραδιά, το Σάββατο 27 Αυγούστου, θα ανοίξει με σύντομους χαιρετισμούς από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Παλάγκα Χρήστο και εκπροσώπους τοπικών Αρχών. Στη συνέχεια ο Σύλλογος θα τιμήσει με τιμητική πλακέτα τους διατελέσαντες Προέδρους στον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ». Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρυάνιστα» Κατερίνης. Ακολουθεί η δεύτερη βραδιά παραδοσιακού βλάχικου γλεντιού με την ορχήστρα των δημοφιλών καλλιτεχνών, Ελληνίδη Παναγιώτη και Ελληνίδου Ρίας.
Αυτό είναι το 18ο κατά σειρά πολιτιστικό διήμερο και παραδοσιακό βλάχικο γλέντι που διοργανώνει ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας στην Κατερίνη με είσοδο ελεύθερη για όλους.