Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Και στην ουσία δικό τους

Στην πρόεδρο του «Στηρίζω» το τηλεχειριστήριο του SEATRAC της νότιας Πιερίας1

Το πρώτο τηλεχειριστήριο του αμαξειδίου πρόσβασης Seatrac που εγκαταστάθηκε στους Πόρους και καθιστά με ευκολία εφικτή την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, παρέδωσε ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου στην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Πιερίας «Στηρίζω» Γεωργία Κατσαλή-Παπαδοπούλου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Π.Ε. Πιερίας και διαχειριστής ο Δήμος Δίου–Ολύμπου, ενώ όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Seatrac, πρέπει να απευθυνθούν στον ναυαγοσώστη της περιοχής που διαθέτει τηλεχειριστήριο.
Η Πρόεδρος Γεωργία Κατσαλή – Παπαδοπούλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο και την Αντιπεριφεριάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, για το πρωτοποριακό τεχνολογικά εγχείρημα και γενικότερα για τις υποστηρικτικές δράσεις διευκόλυνσης προς τα ΑΜΕΑ, όπως η κατασκευή διαδρόμων πρόσβασης σε όλες τις παραλίες του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Ο Δήμαρχος, εκφράζοντας την επιθυμία και της Αντιπεριφεριάρχη, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της συνεργασίας με το Σύλλογο.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι λίγες μέρες πριν το έργο παραδόθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη στο δήμαρχο Δίου Ολύμπου, με τον κ. Δημόπουλο να επισημαίνει «το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, δίνει την ελευθερία στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, να χαρούν με ευκολία και ασφάλεια τις ακτές μας.» Αυτό το έργο, είπε ο κ. Δημόπουλος, «σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, δεσμευόμαστε ότι θα είναι η αρχή από μια σειρά έργων και δράσεων για τους δημότες και επισκέπτες ώστε να γνωρίσουν τις όμορφες προκλήσεις του τόπου μας. Εξάλλου αποδεικνύουμε καθημερινά την κοινωνική ευαισθησία που μας διέπει.»