Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Και επισήμως…

Καθήκοντα Διοικητή Νοσοκομείου Κατερίνης ανέλαβε ο Ανέστης Μυστρίδης12043163_723676967762441_7217584677478608796_n

Εκδόθηκε το ΦΕΚ και ανέλαβε τα καθήκοντά του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης ο κ. Ανέστης Μυστρίδης, φαρμακοποιός τής πόλης και Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πιερία. Αίσιο τέλος, επομένως, λαμβάνει η εκκρεμότητα που εδώ και μήνες υπήρχε στο Νοσοκομείο τού Ν.Πιερίας ύστερα από την κένωση της θέσης τού Διοικητή που κατείχε από το 2010 ο κ. Αστέριος Φαρμάκης. Ο κ. Μυστρίδης παρέλαβε τη Διοίκηση από τον κ. Παναγιώτη Μπερεδήμα που εκπλήρωνε χρέη Διοικητή μέχρι να οριστεί νέα Διοίκηση.

Το ότι ο κ. Μυστρίδης θα αναλάμβανε καθήκοντα Διοικητή στο Νοσοκομείο Κατερίνης ήταν γνωστό από τις 2 Ιουλίου 2016, όταν η Ηγεσία τού Υπουργείου Υγείας ανακοίνωνε επίσημα το όνομά του μαζί με 30 ακόμη ονόματα που θα αναλάμβαναν καθήκοντα Διοικητών σε διάφορα Νοσοκομεία τής χώρας. Σύμφωνα με όσα είχαν τότε δημοσιοποιηθεί, «οι νέοι Διοικητές επιλέχθηκαν από την Πολιτική Ηγεσία τού Υπουργείου Υγείας κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης». Μάλιστα, για τον κ. Ανέστη Μυστρίδη, αναφέρονταν ότι «είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας από το Frederick University, στην Κύπρο. Έχει εργαστεί ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος φαρμακείου. Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου τού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Πιερίας και μέλος τής Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας».

Ποιος είναι ο νέος Διοικητής τού Νοσοκομείου Κατερίνης
Ο Ανέστης Μυστρίδης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 5 Ιουνίου τού 1963. Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Κατερίνη όπου διατηρεί φαρμακείο περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων τού Νομού Πιερίας. Μέλος τής Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και του Κινήματος «κατά της ηλεκτρονικής συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων».
Μέλος τής πρωτοβουλίας για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου στην Πιερία. Μέλος τού Εποπτικού Συμβουλίου τού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Πιερίας.
Σύζυγός του είναι η εκπαιδευτικός και πτυχιούχος Νομικής, Σαββατούλα Φιλοκώστα, κι έχει τρία παιδιά. Μιλά άπταιστα την Ιταλική και την Αγγλική γλώσσα.
Ο κ. Μυστρίδης ήταν υποψήφιος Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογές τού Σεπτεμβρίου 2015, του Ιουνίου 2012 και του Μαΐου 2012, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των εκλογών τού Ιανουαρίου 2015 και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας των ΑΝ.ΕΛ. Πιερίας.