Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Χαράζει το δικό του… δρόμο

Παραιτήθηκε από τον «Άλλο Δρόμο» ο Γιώργος Κυριακίδης1

Με επιστολή του, την οποία δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συνδυασμού «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη» Γιώργος Κυριακίδης, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Ένα χρόνο πριν, ήταν ο Χρήστος Γιαννούλης (υποψήφιος δήμαρχος με τον Συνδυασμό το 2014) που ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, παραδίδοντας τη σκυτάλη της ηγεσίας στον Γιώργο Κυριακίδη. Χθες, ήταν η σειρά του κ. Κυριακίδη να αποχωρήσει από τον Συνδυασμό (όχι όμως και από το Δημοτικό Συμβούλιο) εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την διαφωνία του, σε σειρά κεντρικών (αντιπολιτευτικών) πρακτικών

Η επιστολή παραίτησης «Με την παρούσα επιστολή θέτω εαυτόν εκτός συνδυασμού «Άλλος Δρόμος», πλήρως απογοητευμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν. Οι λόγοι δεν είναι προσωπικοί, αλλά έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις που επικρατούν εντός του συνδυασμού και τη διαφωνία μου με την αντιπολιτευτική τακτική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κενό ανάμεσά μας να έχει γίνει αγεφύρωτο. Το τελευταίο διάστημα, πολύ συχνά, χρειάστηκε να διαφοροποιηθώ, να αναλάβω μόνος μου πρωτοβουλίες, να ψηφίσω διαφορετικά. Έδωσα χρόνο στην παράταξη, μη θέλοντας να προδικάσω τα πράγματα με βάση μόνο τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, πιστεύοντας στην αυτονομία της παράταξης, καθώς και στη δημοκρατική της λειτουργία. Όμως, η αντιπαράθεση εντός του «Άλλου Δρόμου» αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα νόημα. Επειδή θεωρώ ότι έχω την ικανότητα να αποφασίζω χωρίς «παρεμβολές» για το καλό της Κατερίνης και των συμπολιτών μου και λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες που μου αναλογούν, τους πολίτες τους οποίους με τίμησαν, για να είμαι παρών στα δημοτικά συμβούλια δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω στους συνδημότες μας και στο Δήμο μας, με όλες μου τις δυνάμεις, ως ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος. Η επιλογή της ανεξαρτητοποίησής μου αποτελεί πια το μόνο μέσο για να συνεχίσω να τιμώ με τις αξίες και τις αρχές που με διέπουν, τους πολίτες που με εξέλεξαν. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα καταθέσω και επίσημα την απαραίτητη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος. Γιώργος Κυριακίδης Δημοτικός Σύμβουλος»