Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Αρχαιολογικές ομιλίες στο Αγιονέρι Δίου

45o Φεστιβάλ Ολύμπου1

Ο καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής θα μιλήσει αρχικά για «Το Δίον στη Νέα Υόρκη», ενώ ο E. Alexandrescou για την παλαιολιθική εποχή στη Ρουμανία

Με δύο σπουδαίες αρχαιολογικές ομιλίες στο Αγιονέρι του Δίου συνεχίζεται το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ.

Το Δίον στη Νέα Υόρκη Ο καθηγητής αρχαιολογίας, ανασκαφέας του Δίου και πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής θα μοιραστεί με το κοινό την εκπληκτική εμπειρία από τη φιλοξενία, για πρώτη φορά, 90 και πλέον αρχαιολογικών ευρημάτων του Δίου, στην έκθεση “Δίον: Θεοί και θνητοί στον Όλυμπο” που έλαβε χώρα από τις 23 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου 2016 στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Η παλαιολιθική εποχή στη Ρουμανία
ΤΟ 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου δίνει τη δυνατότητα στην τιμώμενη χώρα Ρουμανία να παρουσιάσει στοιχεία της παλαιολιθικής εποχής της γειτονικής χώρας. Ομιλητής: Emilian Alexandrescu.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από μουσικό πρόγραμμα: DIACHRONIKO
Φωνή: Κ. Αδαμίδου Κιθάρα: Δ. Αρβανιτίδου Φωνή- κιθάρα- μαντολίνο: Χ. Βερνάρδος Φλάουτο: Α. Βράνη Βιολοντσέλο: Η. Μηλιάδου Κείμενα- Ενορχήστρωση συνόλου: Χ. Βερνάρδος.
Η είσοδος είναι δωρεάν.