Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εκτός παλαιού Νοσοκομείου η Επιτροπή;

Σήμερα η συνάντηση της Λαϊκής Επιτροπής με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης1

Σε καταγγελία για προσπάθεια απομάκρυνσης της Λαϊκής Επιτροπής από τον χώρο τού Νοσοκομείου Κατερίνης, προχώρησαν οι κύριοι Κώστας Σαρηγιαννίδης και Αστέριος Κλιγκόπουλος, μέλη αυτής της Επιτροπής.

«Κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν απ’ αυτόν τον χώρο», λένε οι κύριοι Κλιγκόπουλος και Σαρηγιαννίδης, προσθέτουν δε ότι πρόκειται για κυβερνητικές προσπάθειες και υποστηρίζουν ότι κάποιοι από την Πιερία επιθυμούν την απομάκρυνση της Λαϊκής Επιτροπής. Επισημαίνουν ότι ήδη κατατέθηκε ένσταση ενώ την σήμερα Πέμπτη θα γίνει και συνάντηση με τον νέο Διοικητή τού Νοσοκομείου Ανέστη Μυστρίδη.
Ως προς την παρουσία τής Λαϊκής Επιτροπής σε χώρο τού Παλιού Νοσοκομείου, υπενθυμίζουν ότι αυτή εγκαταστάθηκε εκεί στις 8 Αυγούστου 2015 ύστερα από αίτημα που κατατέθηκε στον τότε Διοικητή τού Νοσοκομείου, Αστέριο Φαρμάκη. Ο τότε Διοικητής προέβη στην παραχώρηση του χώρου για έναν χρόνο, που μπορεί να ανανεώνεται κάθε χρόνο, αφού υπογράφτηκε και ιδιωτικό συμφωνητικό. Μετά την εγκατάσταση έγιναν και εργασίες αποκατάστασης του χώρου.
Υπενθυμίζουν επίσης ότι η λειτουργία τής Λαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε από τότε που για πρώτη φορά μπήκε ο ΕΝΦΙΑ τον οποίο οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν μαζί με την κατανάλωση του ρεύματος, γεγονός που προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και που με τη βοήθεια μελών Λαϊκών Επιτροπών έγιναν κάποιες επανασυνδέσεις.
Στη συνέχεια όμως η λειτουργία τής Επιτροπής επεκτάθηκε και σε άλλες δράσεις, όπως η βοήθεια σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Εφορεία, η διανομή ρούχων και τροφίμων σε φτωχούς ανθρώπους, σε πρόσφυγες ή και σε άλλες ειδικές κατηγορίες, η στήριξη ανέργων, η δωρεάν παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά και η ιδέα συγκέντρωσης φαρμάκων που θα διανεμηθούν, η τράπεζα αίματος, η δημιουργία λαϊκού φροντιστηρίου, η δημιουργία εικαστικού εργαστηρίου και η προβολή ταινιών κλπ.