Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πολύ αργά για συναινέσεις…

Η αλλαγή άρθρων του καταστατικού της ΔΕΑΔΟ στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου Ολύμπου

2016-08-02 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-16 - Εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Με την επαναφορά, μέσα σε 10 ημέρες, του ίδιου θέματος ασχολήθηκε κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. ασχολήθηκε με την αλλαγή άρθρων του καταστατικού της ΔΕΑΔΟ ΑΕ (αμμοχάλικα) που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν καταψηφίσει ακόμη και Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας.

Αυτή τη φορά τελικά διαπιστώθηκε παραταξιακή πειθαρχία (πλην της πρώην προέδρου της ΔΕΑΔΟ κ. Ελένης Γιάννακα) που καταψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου) και που οριακά πέρασε η αλλαγή ουσιαστικών άρθρων του Καταστατικού, άρθρων που, όπως ειπώθηκε στο Συμβούλιο, έχουν να κάνουν με την αποφυγή του ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο αλλά και με τη διάρκεια της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης που πλέον τα μέλη του θα μπορούν να αλλάζουν κάθε 2,5 χρόνια.
Για την ψήφιση του θέματος ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος ζήτησε τη συναίνεση κυρίως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος μάλιστα στον επικεφαλής κ. Γιώργο Φαρμάκη και τόνισε πως με τις επερχόμενες αλλαγές στο άρθρο 1 του Καταστατικού της Δημοτικής Επιχείρησης διορθώνονται αδυναμίες που και ο ίδιος είχε εντοπίσει στη θητεία του ως Πρόεδρος. Αν δεν γίνουν δεκτές οι αλλαγές, τόνισε, τότε η Επιχείρηση θα βρεθεί σε δεινή θέση και θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.
Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης επισήμανε πως είναι αργά πλέον ο κύριος Δημόπουλος να ζητά τη συναίνεση αφού στην αρχή της θητείας της ΔΕΑΔΟ μεθοδεύτηκε ο αποκλεισμός του Συνδυασμού του από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης. Δύο χρόνια τώρα, ανέφερε, λοιδορείτε και απαξιώνετε μια ολόκληρη Παράταξη και εκλαμβάνετε την αγωνία μας για το μέλλον της Επιχείρησης ως συνενοχική πράξη, αφήνοντας να σέρνονται σκιές, με έναν μικροπολιτικό μιθριδατισμό που σταγόνα – σταγόνα δηλητηριάζει το κλίμα στον Δήμο.
Από τη μεριά τους ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης και η κυρία Αικατερίνη Κουρίτα κατήγγειλαν πως η όλη διαδικασία αποσκοπεί στο να αποκλειστούν από το σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ, διότι ο κ. Δημόπουλος φοβάται τον διάλογο και δεν θέλει τον έλεγχο και την παρουσία τους στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης. Ταυτόχρονα όμως έθεσαν και ζήτημα νομιμότητας των όποιων αποφάσεων ληφθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως θα προσφύγουν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν.
Να προσφύγετε όπου θέλετε, απάντησε ο κ. Δημόπουλος, και αν δικαιωθείτε, εγώ θα παραιτηθώ από Δήμαρχος, ενώ, την ίδια στιγμή, ακούστηκε κάποια φωνή από τον χώρο της Αντιπολίτευσης που (χαριτολογώντας;) παρότρυνε τον Αντιδήμαρχο κ. Διονύσιο Φόλιο να ετοιμάζεται!