Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Με έξι μέλη τελικά η ελαφριά τετράκωπος στο Ρίο

Την απόφαση να ταξιδέψουν έξι μέλη στο Ρίο με την ομάδα της τετρακώπου των ελαφριών βαρών, πήρε η ομοσπονδία, συμπεριλαμβάνοντας στην αποστολή και τον Θωμά Καραμήτρο.20nea

Το σίριαλ που ξεκίνησε χθες με την ανατροπή των δεδομένων μετά από το τεστ στην… ξηρά στο οποίο υποβλήθηκαν επτά κωπηλάτες, ολκληρώθηκε σήμερα με την ομοσπονδία να αποφασίζει να στείλει αύριο στο Ρίο ως βασικούς τους Ντούσκο, Γιάνναρο, Πέτρου και Μαγδανή και ως αναπληρωματικούς τους Καραμήτρο και Λευτέρη Κόνσολα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα αποτελέσματα που δίνει η ομοσπονδία από τα χθεσινά δοκιμαστικά είναι διαφορετικά από αυτά του ρεπορτάζ του Sportsfeed. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ, ο Στέφανος Ντούσκος ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη επίδοση, ενώ στο δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας αναφέρεται ως πρώτος ο Μαγδανής.
Επίσης, υπάρχει ακόμα ένα ερωτηματικό. Ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής ομάδας, Τζιάνι Ποστιλιόνε μετά την ολοκλήρωση του τεστ στο εργόμετρο και αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα αποφάσισε να μπει στην ομάδα ο Παναγιώτης Μαγδανής, αλλά για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης ζήτησε να είναι αναπληρωματικός ο Θωμάς Καραμήτρος που ήταν αυτός που συμμετείχε και στην πρόκριση. Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του Sportsfeed το οποιο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Κάποιοι όμως αποφάσισαν να παρακάμψουν τον Ιταλό και να βάλουν στη θέση του Καραμήτρου τον Λευτέρη Κόνσολα.
Μετά από ενέργειες τους Ναυτικού Ομίλου της Κατερίνης που προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για να μην προκαλέσει πρόβλημα στον αθλητή του, η ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει έξι μέλη με την τετράκωπο. Απόφαση σαφως καλύτερη (μακάρι να μπορούσαν να πάνε και άλλοι) και όχι καταδικαστική για τον Καραμήτρο που έστω και την ύστατη στιγμή ένιωσε ότι δεν αδικείται 100%.
Η αποστολή με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή Χρόνη Βλασταρίδη αναχωρεί αύριο Παρασκευή, το απόγευμα στις 18:15 και παρά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ο Ποστιλιόνε είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα αγωνιστεί στο Ρίο.