Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αλλάζει… εποχή

Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Περίας-Κεντρικής Μακεδονίας

evep2011_1_F7679

Αλλάζει περίοδο διοργάνωσης η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας και γι αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο αλλά την άνοιξη του 2017 (περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου), σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις τού Προέδρου τού Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, του 2014 και του 2015, πολλοί συμμετέχοντες στις Εκθέσεις είχαν εκφράσει την άποψη ότι θα έπρεπε να αλλάξει η περίοδο διοργάνωσης της και αντί του φθινοπώρου να γίνεται κατά την άνοιξη όπου ξεκινούν οι εργασίες είτε του κατασκευαστικού κλάδου, είτε πρόκειται για αγορά κατοικίας, είτε για αγορές εξοπλισμού κατοικίας κλπ.
Με αφορμή αυτές τις προτάσεις, το Επιμελητήριο Πιερίας συνέταξε ερωτηματολόγιο και το απέστειλε σε περίπου 100 μέλη του που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε τέτοιου είδους εκθέσεις. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το 60% περίπου των συμμετεχόντων στην έρευνα, επιθυμεί να αλλάξει η περίοδος διεξαγωγής τής Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ένας βασικός λόγος μεταφοράς περιόδου τής έκθεσης είναι το γεγονός ότι η Πιερία είναι μια τουριστική περιοχή, επομένως για όσους θέλουν να κάνουν κάποιες εργασίες ή για όσους θέλουν να αγοράσουν εξοπλισμό για τις μονάδες τους, η καταλληλότερη περίοδος είναι το διάστημα προτού ξεκινήσει ο θερινός τουρισμός.
Επίσης, ένας λόγος που κάποτε γίνονταν η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση το φθινόπωρο ήταν το ότι πολλοί συμμετέχοντες στην έκθεση ήθελαν να προωθήσουν προϊόντα που σχετίζονταν με τη θέρμανση. Ήταν πριν από 4 περίπου χρόνια όπου το πετρέλαιο ήταν πιο ακριβό, γι αυτό και οι πολίτες έψαχναν φθηνές εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης.
Ωστόσο, στην έκθεση του 2015 αυτού του είδους οι συμμετοχές επιχειρηματιών ήταν πολύ περιορισμένες, επειδή όσοι ήθελαν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης είχαν ήδη προβεί σ’ αυτές τις αλλαγές αλλά και επειδή σήμερα το πετρέλαιο είναι φθηνότερο απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Γι αυτό και πέρυσι δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ
Τέλος, ο κ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας για ημερομηνίες διεξαγωγής τής έκθεσης είπε ότι αυτές θα καθοριστούν από το ξεκίνημα των αγροτικών εργασιών, από την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, από το πότε «πέφτει» το Πάσχα κλπ. Και κλείνοντας τις ανακοινώσεις του είπε ότι η μεταφορά περιόδου τής έκθεσης δεν θα είναι προσωρινή αλλά μόνιμη, κάτι που έχει επισημανθεί και στα μέλη εκείνα που πρότειναν την αλλαγή.