Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Φρένο» στην επισκευή της προβλήτας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης1

Αφού (σύμφωνα με το δήμο) εξασφαλίστηκε προφορική άδεια για την συντήρηση της προβλήτας στην Παραλία, τελικώς το Λιμεναρχείο σταμάτησε τις εργασίες (προφανώς φοβούμενο καταγγελίες) επειδή δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες ο Δήμος.

Με δύο θέματα προ ημερήσιας διάταξης αλλά και με 41 θέματα της ημερήσιας διάταξης -ήταν 43 αλλά αποσύρθηκαν το 17ο και το 34ο θέμα- πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης τη Δευτέρα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία τού αναπληρωτή Δημάρχου Χρήστου Λεμονόπουλου λόγω τής απουσίας τού δημάρχου, Σάββα Χιονίδη, στην ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Η έναρξη έγινε με ευχές τού προέδρου τού δημοτικού συμβουλίου, Αθανάσιου Λιακόπουλου, προς τις αθλήτριες Κατερίνα Νικολαΐδου και Ελισάβετ Πεσιρίδου οι οποίες συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα που διεξάγεται, σε λίγες μέρες, στο Ρίο τής Βραζιλίας.
Ως προς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το 32ο θέμα όπου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Παναγιώτης Αθανασιάδης, κατηγόρησε τον επικεφαλής τής δημοτικής παράταξης «Άλλος Δρόμος», Γιώργο Κυριακίδη, ότι έκανε παρέμβαση στο λιμεναρχείο και διακόπηκε έργο που αφορά στην «επισκευή – επιδιόρθωση – βελτίωση ξύλινης προβλήτας στην Παραλία Κατερίνης» που είναι αρμοδιότητας του λιμεναρχείου, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνολικά και οι εργασίες τού έργου που αφορούσαν στην «αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας», θέμα αρμοδιότητας του Δ.Κατερίνης. Στο σημείο αυτό υπήρξε σχετική ένταση, αφού ο κ. Κυριακίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να ανακληθούν, κατηγορώντας τον κ. Αθανασιάδη ότι μιλά χωρίς στοιχεία.
Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Παπαδόπουλος κατέθεσε κείμενο ερώτησης και αναφέρθηκε σε πρόβλημα πίεσης νερού στην περιοχή ΙΚΑ – γηπέδου Πιερικού – ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας ότι η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης – δημοτικός σύμβουλος Φώτης Δρούγκας, παραδέχθηκε ότι όντως υπήρχε πρόβλημα αλλά, εδώ και δυο εβδομάδες, έχει λυθεί. Σημείωσε όμως ότι αν τυχόν κάπου μεμονωμένα υπάρχει ακόμη ζήτημα, τότε θα ήταν καλό να του δοθούν στοιχεία ώστε να γίνουν και οι δέουσες παρεμβάσεις.
Ο επικεφαλής τού «Άλλου Δρόμου, Γ. Κυριακίδης έθεσε το επόμενο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα συζήτησης, καταγγέλλοντας ότι στην περιοχή Βρέζο Βαρικού, στο αγρόκτημα Κατερίνης, στον ποταμό Αίσωνα, κάποιος έχει καταλάβει και επιχωματώσει μια μεγάλη έκταση, 40 – 50 στρεμμάτων, την οποία και περιέφραξε. Κατήγγειλε ότι αυτό διαπιστώθηκε όταν το απόγευμα της Παρασκευής 23/7/2016 μετέβη στην περιοχή και είδε φορτηγά τής εταιρίας η οποία κατασκευάζει τον περιφερειακό δρόμο, να πηγαινοέρχονται και να ξεφορτώνουν εκεί αδρανή υλικά – χώματα. Η εκεί παρουσία τού κ. Κυριακίδη ανάγκασε τους ασχολούμενους να σταματήσουν τις εργασίες και στη συνέχεια να εξαφανιστούν μαζί με τα μηχανήματα.
Ενήμερος για το θέμα ήταν και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς ο οποίος όπως είπε επισκέφθηκε το σημείο όπου γίνονται παράνομες δραστηριότητες μαζί με τοπογράφο τού δήμου, τη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι αφού θα υπάρξει συνεργασία και με την Κτηματική Υπηρεσία, ακολούθως ο δήμος Κατερίνης θα προβεί στις κατά νόμο επιβαλλόμενες ενέργειες.