Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η θρησκευτική παράδοση αναδεικνύεται

Συνεργασία Επαγγελματιών Παραλίας με την Ιερά Μητρόπολη1

Στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση επαγγελματιών της περιοχής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, του Συλλόγου Επαγγελματιών και του Σωματείου Zeus, καθώς και ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Καραβαντές, Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας.
Εκ μέρους των παρισταμένων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γεώργιος Ζωγράφος εξέφρασε την εκτίμηση και τη στήριξη των επαγγελματιών του χώρου στις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής ζωής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιμαντική του τουρισμού, με την τέλεση της θ. λειτουργίας και άλλων ιερών ακολουθιών σε ξένες γλώσσες, για την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων παραθεριστών, προερχομένων κυρίως από ομόδοξες Βαλκανικές Χώρες. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπολης και των επαγγελματιών, για την ανάδειξη της θρησκευτικής παράδοσης και του τοπικού πολιτσιμού.
Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον σέρβο ιερέα π. Νεμπόισα Πάκιτς και την οικογένειά του. Ο π. Νεμπόισα ιερουργεί στα σερβικά-σλαβονικά και γενικά διακονεί τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες των χιλιάδων σέρβων παραθεριστών της Παραλίας. Επίσης, σέρβοι ιερείς, καθόλη τη θερινή περίοδο, ιερουργούν, για τον ίδιο λόγο, στις Ενορίες Ν. Πόρρων και Λεπτοκαρυάς.