Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ένα φορτηγό… φάρμακα!

Από το Κοινωνικό Ιατρείο «Αλ. Φτίκας» στο Νοσοκομείο Κατερίνης2016072106

Φάρμακα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, από το Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας» των Γιατρών του Κόσμου και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας. Τα φάρμακα τα οποία αποτελούν δωρεά από την Ιταλική Banco Farmaceutico και την A.I.F.A (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας) στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν για ακόμη μια φορά, τεράστια κενά.

Την παραλαβή εκ μέρους του Νοσοκομείου έκανε ο νέος διοικητής Ανέστης Μυστρίδης και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την επί χρόνια πολύτιμη βοήθειά της, χωρίς την οποία πολλοί συμπολίτες μας δε θα είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Τα φάρμακα έφτασαν από την Ιταλία και παραδόθηκαν αρχές Ιούνη στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, αποθηκεύτηκαν σε κλιματιζόμενο χώρο, φωτογραφήθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού της ομάδας και αφού πραγματοποιήθηκε κοινός έλεγχος από την ομάδα και τους δωρητές, κλήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης μας να επιλέξει τα φάρμακα που χρειάζεται άμεσα.
Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, σε συνεργασία με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, επέλεξε 53 φάρμακα (συνολικά 3.898 σκευάσματα) κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Πρέπει να τονιστεί πως όλα τα φάρμακα είναι καινούργια και θα διατεθούν από το διαδικτυακό σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της ΕΟΔνΠ και των Γιατρών του Κόσμου, σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε νοσοκομεία της περιοχής μας, σε άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και επίσης για τις ανάγκες των καταυλισμών προσφύγων στην Πιερία. Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου εκτός από τις 520 οικογένειες τις οποίες εξυπηρετεί εδώ και τρία χρόνια με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τροφοδοτεί με φάρμακα, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κτήμα «Ηρακλής» και το κέντρο φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου. Επίσης η πλειοψηφία των προσφύγων που εξετάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης.
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής και παράδοσης, τα φάρμακα θα ενταχθούν επίσημα στο υλικό του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Η χορηγία των συγκεκριμένων φαρμάκων στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας πολλών μηνών στο εξωτερικό και την παρέμβαση της ομάδας στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στις Βρυξέλες (Pharmaceutical industry, drug wholesalers and medicine agencies of Europe), με επιστολή που έφτασε στα χέρια όλων των παρασκευαστών φαρμάκων της Ευρώπης (βλέπε TOP 100 needed drugs και Image gallery ).
Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ) λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, τις ανάγκες σε φάρμακα των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας, χωρίς καμμιά διάκριση εθνικότητας, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη.
Παράλληλα, συνεχίζει να τροφοδοτεί με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό μεγάλης αξίας το νοσοκομείο της πόλης μας και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, και έχει επίσης αναλάβει την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα όλων των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον νομό μας.