Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Και ο κατάλογος μεγαλώνει…

1.070 αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο ΚατερίνηςOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχεδόν 200 αιτήσεις υποβάλλονται σε καθημερινή βάση για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, μόνο στο Δήμο Κατερίνης και ενώ η προθεσμία υποβολής τελειώνει σε… 4 μήνες!

Τις 1070 έφτασε ο αριθμός των αιτήσεων, που υποβλήθηκαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σε ΟΛΑ τα ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης, στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων (πρώην κτίριο Νομαρχίας, γραφείο 101), στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων (στοά του Δημαρχείου), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr) κατά την πρώτη εβδομάδα υποβολής και ειδικότερα από την Πέμπτη 14 έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου.

Όπως είναι γνωστό, η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουλίου και εξελίσσεται ομαλά στο Δήμο Κατερίνης, ο οποίος είναι ένας από τους 30 δήμους της χώρας, στον οποίο εφαρμόζεται το πρόγραμμα πιλοτικά.
Οι αιτήσεις για το νέο αυτό προνοιακό πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού θα υποβάλλονται έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016.
Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση και υποβολή αιτήσεων:
-στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr) με τους κωδικούς του taxisnet,
-σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης, ήτοι στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης, Κορινού, Ελαφίνας, Παραλίας, Πέτρας, Πιερίων,
-στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων (πρώην κτίριο Νομαρχίας, γραφείο 101),
-στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων (στοά του Δημαρχείου).
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των 5 τελευταίων ημερών κάθε μήνα. Το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr έχουν αναρτηθεί η σχετική ΚΥΑ ο οδηγός εφαρμογής της, το έντυπο συναίνεσης, καθώς και ένα εγχειρίδιο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων.