Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Να δοθούν απαντήσεις

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας για το αιολικό πάρκο στο δάσος της Μηλιάς14055843171640915873

Βολές κατά της δημοτικής αρχής για τον τρόπο που χειρίστηκε την δημιουργία του αιολικού πάρκου στα Πιέρια, αλλά και κατά του Συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» ο οποίος δεν καταψήφισε τη «συναίνεση» για τη δημιουργία του πάρκου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πιερίας.

Αρχικά η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την δημοτική αρχή οτι με την στάση της στο θέμα (καταψήφισε το 2014 και οι ίδιοι σύμβουλοι τάχθηκαν τελικά υπέρ της επένδυσης το 2016) ενισχύει την «καχυποψία». Παράλληλα, ζητά να ξεκαθαρίσει η πλειοψηφούσα παράταξη, πότε είχε δίκιο (το 2014 που απέρριψε τη ΜΠΕ ή το 2016 που συναίνεσε στην επένδυση), διότι όπως επισημαίνει αν όντως δεν υπάρχουν στοιχεία πως δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον «γιατί επιβάρυναν τους επενδυτές με αυτά τα 2,5 χρόνια καθυστέρησης;» Από τα πυρά τη Νομαρχιακής, δεν εξαιρείται και ο Άλλο Δρόμος, που από τη μια αποχώρησε από την ψηφοφορία (άρα δεν καταψήφισε) και από την άλλη «άνθρωποι της κυβέρνησης, παραβλέπουν ότι έχουν πια την ευθύνη της εξουσίας, και προτιμούν τον εύκολο δρόμο. Αυτόν που ξέρουν καλύτερα: Να καταγγέλλουν γενικά και, παράλληλα, να καπελώνουν τα κινήματα» Όσον αφορά τη θέση της για το θέμα, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ «ευελπιστεί να συμβάλλει με την πλευρά των πολιτών, ώστε η δίκαιη αντίδρασή τους, να είναι δημιουργική.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μόλις έναν μήνα προ των Δημοτικών εκλογών του ’14, η αίτηση για «συναίνεση» στην εν λόγω επένδυση απορρίφθηκε μετά βαΐων και κλάδων στο Δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη του νυν Δημάρχου Σάββα Χιονίδης.
Αίφνης, 2,5 περίπου χρόνια μετά, οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς καμία αιτιολόγηση, χωρίς όπως είχαν την υποχρέωση να παρουσιάσουν και να αναλύσουν στους πολίτες τα έργο με τα χαρακτηριστικά του, τα οφέλη και τις επιπτώσεις του, απαξιώνοντας δηλαδή τον ίδιο τον ρόλο και τον σκοπό του Δημοτικού συμβουλίου, αποφασίζουν να αλλάξουν την απόφασή τους.
Πότε είχαν δίκιο άραγε; Τότε ή τώρα; Γιατί βιάστηκαν και κρύφτηκαν; Υπάρχουν άραγε στοιχεία που δείχνουν ότι η επένδυση μπορεί να αποβεί εις βάρος του περιβάλλοντος ή της τοπικής κοινωνίας; Και, εάν τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει, γιατί επιβάρυναν τους επενδυτές με αυτά τα 2,5 χρόνια καθυστέρησης; Ποιος παίρνει την ευθύνη;
Είναι η ίδια η Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που προκαλεί με τις πρακτικές της, τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες. Αλλά και κάτι ακόμη χειρότερο: Την καχυποψία.
Η καχυποψία είναι αυτή που εκμεταλλεύεται και η αντιπολίτευση του Δήμου, μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές και τις οργανώσεις τους.
Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, παραβλέπουν ότι έχουν πια την ευθύνη της εξουσίας, και προτιμούν τον εύκολο δρόμο. Αυτόν που ξέρουν καλύτερα: Να καταγγέλλουν γενικά και, παράλληλα, να καπελώνουν τα κινήματα.
Και Δημοτική τους παράταξη, κινούμενη στο ίδιο μοτίβο, κατορθώνει με επιδεξιότητα να τάσσεται…. και με τον «Αστυφύλαξ» και με τον “Χωροφύλαξ”. Κινδυνολογεί και καταγγέλλει με ευκολία μέσα από τα ΜΜΕ, βγάζει διαπρύσιους λόγους υπερασπιζόμενη το περιβάλλον στις συγκεντρώσεις, την ίδια στιγμή που στο Δημοτικό συμβούλιο δεν καταψηφίζει την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά, απλά, απέχει!
Ανάμεσα στις συμπληγάδες του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού όμως, στέκονται οι πολίτες. Που έχουν γνήσιες και εύλογες απορίες και αγωνία για τον τόπο τους. Που στα μάτια τους απαξιώνεται το κράτος και η διοίκηση με τις αποφάσεις της. Που παρακολουθούν την υποβάθμιση και απαξίωση των διαδικασιών του Δημοτικού συμβουλίου. Που φοβούνται και ανησυχούν, γιατί δεν εμπιστεύονται.
Και δικαίως αντιδρούν.
Ζητούμε επιτέλους από την Δημοτική αρχή, να δώσει απαντήσεις.
Σε ό, τι αφορά στην δική μας στάση, ευελπιστούμε να συμβάλλουμε με την πλευρά των πολιτών, ώστε η δίκαιη αντίδρασή τους, να είναι και δημιουργική.»