Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οδεύουν προς… Κοζάνη

Παραμένει «άλυτο» το πρόβλημα των απορριμμάτων της Κατερίνηςdiadima-1021x580

Όπως όλα δείχνουν, τα απορρίμματα της Κατερίνης θα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ της Κοζάνης, αφού εδώ και μήνες ο ΧΥΤΑ της πόλης μας, έχει κορεστεί.

Με θετική εισήγηση για την μεταφορά και εναπόθεση σκουπιδιών από την Κατερίνη στον χώρο του ΧΥΤΑ στην περιοχή της περιφέρειας στην Κοζάνη, πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση της Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ), σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου, στη μία το μεσημέρι.

Το αίτημα να δεχθεί σκουπίδια από το Δήμο Κατερίνης, ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) στην Δυτική Μακεδονία, τέθηκε και επίσημα το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο μας, ενώ ήδη η ΔΙ.Α.ΔΥ. ΜΑ αποφάσισε να συνεχισθεί η μεταφορά και αποθήκευση σκουπιδιών για δύο ακόμη χρόνια, από την περιοχή της Βέροιας. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Βοϊου και προέδρου της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ Δημήτρη Λαμπρόπουλου, στην ΕΡΤ Κοζάνης, «δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον ΧΥ.Τ.Α , ο οποίος μπορεί να δεχθεί απορρίμματα για δέκα χρόνια ακόμη, κάτι που οδηγεί τους αρμόδιους να προτείνουν την αποδοχή του αιτήματος στην γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση». Εφόσον υπάρξει θετική απόφαση από την σημερινή γενική συνέλευση της ΔΙ.ΑΔΥ.ΜΑ για τα απορρίμματα της Κατερίνης, το οικονομικό τίμημα της συμφωνίας με τον Δήμο Κατερίνης, αναμένεται να είναι το ίδιο με εκείνο που καταβάλλει ο Δήμος Βέροιας. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, ανάλογο αίτημα για μεταφορά και εναποθήκευση σκουπιδιών, έχει τεθεί στην διοίκηση της εταιρείας της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ και από τον Πύργο της Ηλείας Πελοποννήσου, το οποίο ωστόσο φαίνεται να απορρίπτεται.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ