Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Φωτιά στον Όλυμπο

Δεν κινδυνευει ο οικισμός των Παλαιών Πόρων5276accf41ea7dbeeb6af225c9dfceff_L

Πεύκα και Έλατα κατακαίει από το βράδυ της Δευτέρας μεγάλη πυρκαγιά στον Όλυμπο σε υψόμετρο 800 μέτρων. Δεκάδες πυροσβέστες (και εθελοντές) επιχειρούν από έδαφος και αέρα για να περιορίσουν την καταστροφή

Μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου (κοντά στον οικισμό των Παλαιών Πόρων) ξέσπασε βράδυ της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τον οικισμό από τη φωτιά, χωρίζει χαράδρα, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν προς την αντίθετη πλευρά.

Από το βράδυ της Δευτέρας δεκάδες άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, κάτι που τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, δεν είχαν καταφέρει, λόγω και του δύσβατου της περιοχής Στην περιοχή εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας, έσπευσαν δυνάμεις από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Ημαθία και την Ήπειρο. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν 90 άνδρες με 7 υδροφόρες και 5 βοηθητικά οχήματα, ενώ σημαντική βοήθεια υπήρξε από αέρος όπου 4 αεροπλάνα Καναντέρ και 2 ελικόπτερα επιχειρούσαν συνεχείς ρίψεις. Στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου με υδροφόρα οχήματα και κυρίως με μηχανήματα έργου, ενώ βοηθούν και πολλοί εθελοντές. Η φωτιά, εκδηλώθηκε σε υψόμετρο 800 μέτρων κοντά στην περιοχή του «Προφήτη Ηλία» και σε απόσταση περίπου 300 μέτων από τον οικισμό των Παλαιών Πόρων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής δεν δυσχαιρένουν μόνο οι άνεμοι, αλλά και η «υφή» του δάσους το οποίο αποτελείται κυρίως από Μαύρη Πεύκη και Έλατα.