Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ανάπτυξη δια της συμπτύξεως

Σύμπτυξη των στρατοπέδων στο Λιτόχωρο προτείνει ο Χ. Τζαμακλής στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας10

Τη σύμπτυξη των εγκαταστάσεων στρατοπέδου στο Λιτόχωρο, πρότεινε ο βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαμακλής στον αρμόδιο Υπουργό, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Τζαμακλής, υποστηρίζει οτι με την πρότασή του, απελευθερώνεται ζωτικός χώρος για το Λιτόχωρο και την ανάπτυξή του.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ο Χάρης Τζαμακλής υπέβαλε την πρόταση παράλληλα με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, να συμπληρωθεί στο νομοσχέδιο και η δυνατότητα παραχώρησης χρήσης σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, όταν εξυπηρετείται το γενικό συμφέρον ή ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες ή εξοικονομούνται δημόσιες δαπάνες.
Επίσης, έθεσε στον Υπουργό κ. Καμμένο, ενόψει της καταγραφής των ανενεργών στρατοπέδων, το θέμα του τμήματος της Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο, γνωστού ως «Του Μηχανικού», το οποίο έχει ως επί το πλείστον ανενεργές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, πρότεινε να συμπτυχθούν στην απέναντι πλευρά των κυρίων εγκαταστάσεων του στρατοπέδου και να απελευθερωθεί χώρος για αξιοποίηση κατά τις πρόνοιες του σχεδίου νόμου. Μια τέτοια κίνηση θα συνέβαλε, σε συνδυασμό και με επιχειρούμενη παράλληλη αλλαγή χρήση των ζωνών οικιστικού ελέγχου, στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη προς τη θάλασσα που αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή προοπτική για το Λιτόχωρο.