Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Κανένας στο περιθώριο»

Συνάντηση κλιμακίου της ΝΟΔΕ με εκπροσώπους κοινωνικών δομών της Πιερίας1

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το βουλευτή Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμο και τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Επιτροπής, του Προέδρου και μελών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας επισκέφθηκε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Πιερίας

Το κλιμάκιο της ΝΟΔΕ είχε συνάντηση αρχικά με τον π. Ευάγγελο Πολατσίδη και π. Κυριάκο Κοκελίδη (υπεύθυνοι των συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος»), αργότερα στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης με τον πρόεδρο του ΔΣ Δημήτρη Σολδάτο και τέλος με τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» Χάρη Αναστασίου.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους: Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πιερίας Γ.Κουρνιώτη, Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Αθανάσιο Λιακόπουλο, Ελευθέριο Μωυσιάδη, τον τ. βουλευτή Πιερίας Γιώργο Κωνσταντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τα μέλη της ΝΟΔΕ Κική Καραγιαννίδου (Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής), Κώστα Θεοδωρίδη (Υπεύθυνος Τομέα Υποδομών & Δικτύων ), τον Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο (Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας) και τον Σταύρο Χριστοφορίδη (Υπεύθυνος Τομέα Υγείας)
Στη διάρκεια των επαφών συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν στήριξης της δράσης τους, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η κοινωνία.
Οι επισκέψεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία «Κανένας στο περιθώριο», που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. με τη δράση αυτή, επιδιώκει να βοηθήσει έμπρακτα τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματείο, Μ.Κ.Ο. κ.α.
Στόχος, να αποτελέσει η Ν.Δ. γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Κουκοδήμος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τη Ν.Δ. προτάσεις, θέσεις, επικοινωνία, συνεργασία, υποστήριξη. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για τους πολίτες, μαζί με τους πολίτες.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, στην στήριξη των ευπαθών ομάδων πολιτών και των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη. Η στράτευσή μας στην κατεύθυνση αυτή είναι επιτακτική και αναγκαία.
Η Ν.Δ. καταρτίζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την υποστήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης».