Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επίσκεψη «αστραπή»

Ο Δημήτρης Βίτσας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Πιερία1

Τις δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Πιερία, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, συνοδευόμενος από στρατιωτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου του, αλλά και από εθελοντές της Πιερίας, αρχικά επισκέφθηκε το «Κτήμα Ηρακλή», όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 350 πρόσφυγες. Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου όπου εκεί βρίσκονται περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες από το Ιρακ, της φυλής Γιαζίντι.
Ο κ. Βίτσας, ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, αλλά και για τις ελείψεις, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός φαίνεται οτι διαπίστωσε και την αδυναμία των υποδομών στην Πέτρα να συνεχίζει να φιλοξενεί πρόσφυγες το χειμώνα.
Το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων το χείμωνα στην Πέτρα, απασχολεί από την πρώτη στιγμή τους εθελοντές, αλλά και όσους ασχολούνται με τη διαχείριση του προσφυγικού στην περιοχή μας, αφού θεωρείται αδύνατη η παραμονή των ανθρώπων στις σκηνές που έχουν στηθεί, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν από τα τέλη του Φθινοπώρου στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο αν Υπουργός Εθνικής Άμυνας το Σάββατο επισκέφθηκε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και στη Βοιωτία στα οποία εκτελούνται εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων φιλοξενίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος φιλοξενίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε τους αξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και η οποία όπως είπε, θα συνεχιστεί και μετά την πλήρη λειτουργία του κέντρων, ώστε καθημερινά να γίνεται η ζωή των προσφύγων καλύτερη και ευκολότερη.
«Είδαμε που ακόμα μπορεί να βοηθήσει η Πολιτεία. Σχεδιάζουμε τι ακόμα περισσότερο να κάνουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την περιοχή ότι γίνεται γνωστή για το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας των προσφύγων. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Βίτσας