Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αντίθετος με την κυβερνητική τροπολογία

Σύσκεψη του ΕΛ.Γ.Α. σχετικά με το ζήτημα των μετακινήσεων των εκτιμητώνelga1463565962

 

Δεν θα επιλυθούν προβλήματα, αλλά θα αυξηθεί δραματικά το κόστος λειτουργικών δαπανών, τονίζει ο ΕΛΓΑ, εκφράζοντας αντιρρήσεις στην τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις των εκτιμητών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. της Διοίκησης με τους Προϊσταμένους των περιφερειακών Υποκαταστημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. για το ζήτημα της (μη) μετακίνησης των εκτιμητών, που ταλαιπωρείς τους αγρότες πολλών περιοχών όπως και της Πιερίας

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες σχετικά με το καθεστώς των μετακινήσεων των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α. και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στην διενέργεια των εκτιμήσεων.
Διοίκηση και προϊστάμενοι, κατέληξαν οτι με την προς ψήφιση τροπολογία δεν επιλύονται συνολικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων για τους υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α..
Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κατατεθεί, εδώ και μήνες, από την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Παρ’ όλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αγροτικό κόσμο», θα προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών επισημαίνοντας, όμως, ότι με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν και αυτών που προωθούνται, θα υπάρξει δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.