Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το Νοσοκομείο απέκτησε… διοικητή

Αναλαμβάνει ο Ανέστης ΜυστρίδηςMystr

 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 31 ονόματα Νέων Διοικητών Νοσοκομείων έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης. Σ’ αυτά τα ονόματα, περιλαμβάνεται και εκείνο του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, που όπως είχε γίνει γνωστό (ανεπίσημα) από τα μέσα Ιουνίου, είναι ο Ανέστης Μυστρίδης

Ο κ. Μυστρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και λίγες μέρες είχε αρχίσει να ενημερώνεται (έστω και ανεπισήμως) από τον αναπληρωτή διοικήτη του Νοσοκομείου Κατερίνης, ώστε να μη χαθούν περισσότερες μέρες, αφού το Νοσοκομείο Κατερίνης συμπλήρωσε περισσότερους από 6 μήνες χωρίς διοικητή. Το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας (και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του κόμματος στο νομό μας), αναλαμβάνει τη διοίκηση σε μια δύσκολη περίοδο (και) για το νοσοκομείο Κατερίνης, έχοντας να διαχειριστεί σειρά ελλείψεων όπως πχ η μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας η οποία αν και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, δεν λειτούργησε ποτέ.

Ποιος είναι ο νέος διοικητής
Ο φαρμακοποιός Ανέστης Μυστρίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1963. Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Κατερίνη όπου διατηρεί φαρμακείο, έχοντας σπουδάσει στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι κοινωνικές παρεμβάσεις και οι δράσεις του επικεντρώνονται στον συνάνθρωπο, στην οικολογία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό.
Είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων του νομού Πιερίας. Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και του Κινήματος «κατά της ηλεκτρονικής συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων».
Μέλος της πρωτοβουλίας για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου στην Πιερία. Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Πιερίας.
Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό και πτυχιούχο Νομικής Σαββατούλα Φιλοκώστα κι έχει τρία παιδιά. Μιλά άπταιστα την Ιταλική και την Αγγλική γλώσσα.
Ο κ. Μυστρίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, του Ιουνίου και του Μαϊου 2012, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 και είναι ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας των ΑΝ.ΕΛ. Πιερίας.